fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Gaveromroep: van 1 naar 2 frequenties

Er gebeurde vandaag (eindelijk) weer eens wat in het zuiden van West-Vlaanderen. Al was er de vorige dagen al een prelude via testuitzendingen. In de hoofdrol de Deerlijkse Gaveromroep die in 2017 geen nieuwe licentie had gekregen van het kabinet Media. dit ondanks een sterke sociale verankering in de regio. Noodgedwongen werd teruggeschakeld op ‘internet only’. Een redelijk drama voor een eerder volks project. 

Maar waar een wil is, is een weg. Bovendien zijn West-Vlamingen koppige doorzetters. De Gaveromroep vocht terug en was per 27 april 2018 alweer te beluisteren op FM. Ze hadden deelgenomen aan erkenningsronde 2 voor het pakket Avelgem (107.0 MHz), en haalden het. Op 1 mei was de doorstart officieel en sindsdien was het signaal te ontvangen in de regio Oudenaarde, Ronse, Kluisbergen, Avelgem, Anzegem, Zwevegem en uiteraard Deerlijk.

Maar de come back smaakte blijkbaar naar meer. Toen begin dit jaar de VZW Gemini op zoek ging naar een overnemer nadat de beheerders nogal snel hadden besloten dat er geen (financiële) overlevingsmogelijkheden waren, hapte de Gaveromroep toe. Met als gevolg dat men er plots twee frequenties bijkreeg. Eentje voor Kortrijk (106.4 FM) en eentje voor Zwevegem (105.7 FM).

Nieuwe plannen werden gesmeed, die vandaag ingingen. Na een doorgedreven inleiding op alle frequenties, was de switch om 10:00 uur een feit. De datum is geen toeval, want precies vier jaar geleden overleed op 18 juli Rik Lodewijks (foto), de oprichter van de Gaveromroep. Als symbolisch eerbetoon kan het tellen.

’Zijn’ station heeft de oude frequentie nu verlaten en is voortaan in Kortrijk en Zwevegem te beluisteren op de ex Gemini-frequenties. Voorlopig is op de Avelgemse 107.0 FM enkel non stop muziek te beluisteren. Een totaal nieuw project behoort er tot de mogelijkheden.

De terugkeer van Radio Media wordt onder voorbehoud gemeld. Al vele jaren een begrip in de regio en sinds 1 januari 2018 te ontvangen in Oudenaarde op 106.3 FM en in Kluisbergen op 105.0 FM. De twee zenders in de Vlaamse Ardennen zouden een andere naam krijgen. Feit is dat Gaveromroep en Media al langere tijd prima samenwerken. (TB)


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Gisteren publiceerden we in onze rubriek 'Het Radioblad' een ruwe indicatie van het aantal luisteraars
De Gaveromroep uit Deerlijk was één van die lokale zenders met een sterk sociaal weefsel.
Het team van de Deerlijkse Gaveromroep heeft zich snel herpakt na het negatieve nieuws over
Radio Scorpio viert vandaag zijn dertigste verjaardag. 'Een prima gelegenheid om het luisterbereik te vergroten',
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
2 Personen die reageerden
JeanPatrick Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Jean
Gast
Jean

Woensdagmiddag was er ook al even een gepresenteerd programma na 15u, ik weet niet of dat nog gebeurde: was in de buurt met auto. RDS: M-GOLD. Er zijn jingles over de verhuis van Gaveromroep en inderdaad ook een jingle “107 radio media gold”. De vzw van 105.7 en 106.4 waar Gaveromroep op te horen is is uiteraard nog steeds VZW Gemini, en de vzw van 107 is die van Solidar (de vzw achter Gaveromroep). Het zou mooi zijn als Media en Gaveromroep samen er iets moois op zetten. Zo gaat de 107 niet verloren. Enkel jammer dat 105.7 tov Gemini (onder topradio toen) zoveel zwakker is. Ik vermoed dat de antenne van Wasabi hiervoor niet gebruikt wordt? Andere mast? Alvast succes Gaveromroep én Media.

Patrick
Gast
Patrick

Even melden dat er momenteel een jngle zit op het uur met “DIT IS RADIO MEDIA GOLD”

Meer in Lokale helden
Radio Benelux zette zender aan in Halen

Vlaamse muziek’kompas’ wijst naar Diksmuide

TROS FM nu ook vanuit Hamme (de foto’s)

PROS: Hongerigen spijzen, dorstigen laven

Radio Reflex pakt uit met gloednieuwe website

Hacker gijzelt Radio Meteor

Sluiten