fbpx

RadioVisie

.
Spotlight
.

De zaak Natsie (4)

Lijstjes. Zap van Q al over Radio 1 tot TOPradio en allemaal hebben ze lijstjes… De beste dit, de mooiste dat, de langste. Ik krijg er krultenen van. Zo erg is het. Hier en daar zit er wel een nieuwe wikkel om de gerecycleerde formule maar het is alsof radiomakers in een permanente creativiteitsdip verkeren. Persoonlijk kan het me geen barst schelen dat plaat x vorig jaar op 53 stond en nu op 30. Die informatie is totaal nutteloos en als het tegenzit krijg je het toch pas net voor het einde van het liedje te horen.

Blijf toch eens van die eindes af, die zijn er toch niet voor niks! “Och, het is maar een einde… Dat kunnen we gebruiken om wat nutteloze info te dumpen. En nu we toch bezig zijn, onze automatisatie-soft geeft aan dat we nog tien seconden hebben in de intro van de volgende plaat, dus gooien we daar nog snel de tijd en de stationsnaam in. Oei… die begint al te zingen!”

Het zijn helaas niet allemaal Hoffy’s, Oosterlinckjes, Tonnekes Schipper of Vandammekes. Ooit was er Cereproc. Nitwits van één of andere universiteit die vonden dat je presentatoren best kon vervangen door hun robojocks. On-demand deejays? Tiens? Een Robojock met de stem en spitsvondigheden van Rudi Van Vlaenderen. Not! Nevervanzelevens. Enfin, Cereproc was even in het nieuws, daarna niks meer van gehoord.

Radio is emotie, een goede show komt uit de buik. Het is onmogelijk om creatief te zijn als je een bladzijde met regeltjes voor je hebt liggen. Niet dat imitaties van deejays er niet in kunnen slagen om emotie los te weken. Radio 2 haalde tijdens het eindejaar duizend klassiekers uit de kast. Zouden ze eindelijk echte radio maken? Nee dus. Gelukkig was er, uit puur wetenschappelijke overwegingen, een referentie: NPO Radio 2. Vlotter, veel sneller, verassend leuk, meer emotie..

Maar daar ging het dan ook om tweeduizend platen op een rijtje. Dubbel zoveel. Dubbel zo goed. Oei, ik waardeer onder. Een hele lijst beter was het. Een hele lange lijst…  I rest my case. Het was maar doen alsof.

Smak, Natsie


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De koffiemolen van nonkel Marcel De zomer is om vele redenen een spannende tijd. Niet
Kwam dat even goed uit. Belt de baas van deze club me op met de
Re-enactment: wapens mogen, AM-radio niet. Foei! Heb je vorig weekend ook die oude, prachtige, naar
Uiteraard vliegen de klokken tegenwoordig naar en van Rome met satellietnavigatie. Paashazen vinden moeiteloos de
Als de iPhone om 07:00 uur, op woensdag, z’n riedeltje laat horen, dan weet ik
Mag ik eventjes collectief innen, ik geef mijn rekeningnummer. Verwacht je een motief voor mijn
Goed dat onze eindredacteur nog kan volgen. Gisteren verving Dick Offringa columnist-collega Ben Bode. Bedoeling
Ben Bode had terug moeten zijn uit vakantie. Maar er was een foute boeking bij

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
1 Personen die reageerden
Jan D.M. Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Jan D.M.
Gast
Jan D.M.

Radio 2 komt ons op 21 mei 2018 terug verblijden met een afgezaagde TOP 60 met steeds diezelfde platen uit de Jaren 60. Een lijst waar niet de minste verandering in te krijgen is. Men zou verdorie heimwee krijgen naar die toffe programma’s van Marc Brillouet !!!

Jan D.M.
Gast
Jan D.M.

Over al die “eindeloze” lijstjes wordt toch steeds maar geheimzinnig gedaan. Ge hoort nooit hoeveel stemmen een bepaalde plaat heeft gekregen. En hoeveel nummers worden er niet van plaats verwisseld (U zal bv. geen 3 à 5 Nederlandstalige nummers na elkaar horen, of bv 3 van The Beatles of The Stones). Ik luister altijd naar de 100 laatste platen… dan hoor je de minst “afgezaagde” (diegene met weinig stemmen dus) !

Meer in Column
De Coverack Dossiers – 4 (audio)

Kolder en Klodder – 22 (video)

JLB gaat (soms) naar zee (22)

Het vinylmoment van Manneke Pop – 16 (video)

Nostalgische column Hans Knot – 20 (video)

De Coverack Dossiers (3)

Sluiten