RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

De zaak Natsie (4)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Lijstjes. Zap van Q al over Radio 1 tot TOPradio en allemaal hebben ze lijstjes… De beste dit, de mooiste dat, de langste. Ik krijg er krultenen van. Zo erg is het. Hier en daar zit er wel een nieuwe wikkel om de gerecycleerde formule maar het is alsof radiomakers in een permanente creativiteitsdip verkeren. Persoonlijk kan het me geen barst schelen dat plaat x vorig jaar op 53 stond en nu op 30. Die informatie is totaal nutteloos en als het tegenzit krijg je het toch pas net voor het einde van het liedje te horen.

Blijf toch eens van die eindes af, die zijn er toch niet voor niks! “Och, het is maar een einde… Dat kunnen we gebruiken om wat nutteloze info te dumpen. En nu we toch bezig zijn, onze automatisatie-soft geeft aan dat we nog tien seconden hebben in de intro van de volgende plaat, dus gooien we daar nog snel de tijd en de stationsnaam in. Oei… die begint al te zingen!”

Het zijn helaas niet allemaal Hoffy’s, Oosterlinckjes, Tonnekes Schipper of Vandammekes. Ooit was er Cereproc. Nitwits van één of andere universiteit die vonden dat je presentatoren best kon vervangen door hun robojocks. On-demand deejays? Tiens? Een Robojock met de stem en spitsvondigheden van Rudi Van Vlaenderen. Not! Nevervanzelevens. Enfin, Cereproc was even in het nieuws, daarna niks meer van gehoord.

Radio is emotie, een goede show komt uit de buik. Het is onmogelijk om creatief te zijn als je een bladzijde met regeltjes voor je hebt liggen. Niet dat imitaties van deejays er niet in kunnen slagen om emotie los te weken. Radio 2 haalde tijdens het eindejaar duizend klassiekers uit de kast. Zouden ze eindelijk echte radio maken? Nee dus. Gelukkig was er, uit puur wetenschappelijke overwegingen, een referentie: NPO Radio 2. Vlotter, veel sneller, verassend leuk, meer emotie..

Maar daar ging het dan ook om tweeduizend platen op een rijtje. Dubbel zoveel. Dubbel zo goed. Oei, ik waardeer onder. Een hele lijst beter was het. Een hele lange lijst…  I rest my case. Het was maar doen alsof.

Smak, Natsie


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

De Zaak Natsie – 16

FM brak door dankzij de vrije radio. DAB+ doet dit niet over! Lap! Zwart op Lees verder

De Zaak Natsie – 14 (audio)

Belt JLB me op net toen ik, ook al op zijn uitnodiging, volop bezig was Lees verder

De Zaak Natsie (13)

Het is een doorsnee mooie zomerdag in de tuin. Ik zit stil na te genieten van Lees verder

De Zaak Natsie – 12 (video)

In ’Zaak 11’ had ik het over mij nonkel Marcel uit Rekkem. Ik kwam er Lees verder

De zaak Natsie – 11 (video)

De koffiemolen van nonkel Marcel De zomer is om vele redenen een spannende tijd. Niet Lees verder

De Zaak Natsie (10)

Kwam dat even goed uit. Belt de baas van deze club me op met de Lees verder

De zaak Natsie (9)

Re-enactment: wapens mogen, AM-radio niet. Foei! Heb je vorig weekend ook die oude, prachtige, naar Lees verder

Plaatje maar weer: Natsie (sitting in) voor Ben (audio)

Uiteraard vliegen de klokken tegenwoordig naar en van Rome met satellietnavigatie. Paashazen vinden moeiteloos de Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Jan D.M.
Jan D.M.
9 mei 2018 - 16:34 16:34

Radio 2 komt ons op 21 mei 2018 terug verblijden met een afgezaagde TOP 60 met steeds diezelfde platen uit de Jaren 60. Een lijst waar niet de minste verandering in te krijgen is. Men zou verdorie heimwee krijgen naar die toffe programma’s van Marc Brillouet !!!

Jan D.M.
Jan D.M.
9 mei 2018 - 08:32 08:32

Over al die “eindeloze” lijstjes wordt toch steeds maar geheimzinnig gedaan. Ge hoort nooit hoeveel stemmen een bepaalde plaat heeft gekregen. En hoeveel nummers worden er niet van plaats verwisseld (U zal bv. geen 3 à 5 Nederlandstalige nummers na elkaar horen, of bv 3 van The Beatles of The Stones). Ik luister altijd naar de 100 laatste platen… dan hoor je de minst “afgezaagde” (diegene met weinig stemmen dus) !

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx