fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

De Zaak Natsie (3)

Ik had het kunnen weten! Eén keertje ben je lief en je krijgt een hoop onzin over je heen. O ja, RadioVisie is populair! Als ik er maar geen stalker aan overhou! Da’s misschien een leuk onderwerp: gestalkte radiopersoonlijkheden. Zou Ann Lemmens of Siska Schoeters of Julie Van den Steen er een hebben? Ik heb er me zelf ook ooit schuldig aan gemaakt. We gaan geen namen noemen maar ik had de indruk dat hij zich gevleid voelde. Wacht, ik bel hem even…

Ja, zie je wel… Ik stuurde mijn slachtoffer ooit een briefje met een redelijk stomende inhoud. Als antwoord kreeg ik een mp3tje met de tekst voorgelezen door Eric Hofman (ooit Maeva, ex VTM voice over en nog tig andere zaken waarvoor schitterende stemmen nodig zijn) en een factuur! Nu is dat natuurlijk een bestand dat binnen een paar jaar een fortuin zal gaan opleveren bij Ebay bijvoorbeeld, dus heb ik die factuur netjes betaald. Voor alle duidelijkheid, Eric Hofman heeft een prachtige stem maar hij was niet het slachtoffer van mijn stalkpraktijken. 

Nog zo iemand met een schitterende stem: George West! Gisteren kreeg ik bij toeval een geluidsbestand te horen met dry liners, dat zijn teksten voorgelezen zonder muziek onder of effect over. Je gelooft meteen wat hij zegt: “More Fun… More Music”. Ik krijg zelden kippenvel van een stem maar nu zag ik meteen hoe slecht die Veet onthaart! ’t Is een schande! Blijkt George dan ook nog een middle-aged Amerikaan te zijn. ’t Klinkt natuurlijk chique zo’n paar Amerikaanse drops in je radioprogramma. 

Laat dat nu net iets zijn waar ze bij Qmusic goed in zijn: vormgeving. Geef toe, die mag er zijn! Ik herinner me nu trouwens net zo’n dropje in ’t Duits “Rudi, du machst mir so smutzig”. Ik vraag me af of de Rudi in kwestie (Van Vlaanderen?) wel goed beseft dat hij me bijna een jeugdtrauma liet oplopen met zijn vulprulletje? Als twaalfjarige luidkeels “du machst mir so smutzig” verkondigen is bijna vragen om naar een keldertje gesleept te worden! 

Laten we het dan maar eventjes over de voorbeeldfunctie van mediafiguren hebben. Of neen, dat doen we een volgende keer wel! 

Smak, Natsie


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Yesterdayland
Spotlight
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De koffiemolen van nonkel Marcel De zomer is om vele redenen een spannende tijd. Niet
Kwam dat even goed uit. Belt de baas van deze club me op met de
Re-enactment: wapens mogen, AM-radio niet. Foei! Heb je vorig weekend ook die oude, prachtige, naar
Uiteraard vliegen de klokken tegenwoordig naar en van Rome met satellietnavigatie. Paashazen vinden moeiteloos de
Als de iPhone om 07:00 uur, op woensdag, z’n riedeltje laat horen, dan weet ik
Mag ik eventjes collectief innen, ik geef mijn rekeningnummer. Verwacht je een motief voor mijn
Goed dat onze eindredacteur nog kan volgen. Gisteren verving Dick Offringa columnist-collega Ben Bode. Bedoeling
Ben Bode had terug moeten zijn uit vakantie. Maar er was een foute boeking bij

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Column
Kolder en Klodder (20)

JLB gaat (soms) naar zee – 20 (video)

Het vinylmoment van Manneke Pop – 14 (video)

Nostalgische column Hans Knot – 18 (video)

Gastcolumn: Nog steeds dichte radiomist

Kolder en Klodder (19)

Sluiten