RadioVisie

  • .
    .

Gaat Wietze 3FM redden?

Ze hebben een probleem. Er luistert vrijwel niemand.

Even een kleine aanvulling op mijn stukje van afgelopen maandag, waarin we samen het laatste rumoer over de programmering bij NPO Radio 1, 2 én 3 bespraken. Ik beweerde dat iemand die nú de ochtend bij een van Talpa’s radiozenders vervangt op de nominatie staat om Sander Hoogendoorn op te volgen bij 3FM. Dat klopt nog steeds. Alleen wil ik graag de naam van Lex Gaarthuis omruilen voor iemand waarvan al jaren geroepen wordt dat hij de perfecte -blijvende- vervanger is en zou zijn voor Frank Dane: Wietze de Jager , ooit de wederhelft van Mattie ‘matennaaier’ Valk. Ik zal uitleggen waarom:

En als je dat probleem wil oplossen, dan pak je eerst de ochtendshow aan. Tot zover regel nummer één bij alle radiozenders wereldwijd. Ten tweede wil je natuurlijk graag je concurrent een hak zetten, het liefst een station dat zich, net als 3FM, ook op jongeren richt. Dus kijk je bij 538. Maar er is meer aan de hand. Menno de Boer, oud programmaleider bij Radio 538 die vorig jaar moest moven voor natuurtalent Coco van ’t Hof. 

Hij geeft sinds kort ‘advies’ bij 3FM. Kortom, hij is de verborgen programmaleider die het station in het geniep weer op de rails moet krijgen. En als er iemand nog met zijn oud werkgever een appeltje te schillen heeft, dan is het Menno. Onterecht bij het grof vuil gezet worden is nooit leuk, zeker niet als het door een politiek spelletje intern gebeurt omdat ene Coen en ene Sander de ontslagbui anders al zagen hangen.

Het is alom bekend dat Wietze graag de ochtend wil doen. Maar zolang Frank Dane er nog zit, kan hij het op vervangingen na, bij 538 shaken. Ook het middagslot gaat hem niet in de schoot geworpen worden, want daar zitten Swijnenberg en Lantinga met de hand van Coco boven hun hoofd lekker voor een grote berg geld nog steeds hun dagelijkse kunstje op te voeren. Wietze is ooit door Talpa bij Qmusic weggehaald om de ochtendshow op Sky Radio te doen, wat dankzij Judas Mattie niet door ging. Dus werd hij maar in het weekend van 538 geparkeerd. Tel jij een en een op of zal ik het doen? 

Ander saillant detail: Menno (de Boer) viel laatst in bij Talpa’s Radio 10 in het weekend. Mag hij niet meer. Van Ome John? Nee, van Tante Sharid. Tot zover dus het verhaal dat Menno slechts adviseur is bij 3FM. Hij is bij veel meer betrokken dan wij weten.

Voor Wietze is het natuurlijk ook een uitkomst als hij éindelijk wraak kan nemen op het bedrog dat zijn ex-partner Mattie hem flikte, met die Tesla en zes ton een paar jaar terug. En het zou nog wel eens kunnen werken ook, Wietze de Jager op (o.a.) 96.8 FM. Neemt ie lekker Klaas van der Eerden mee, een cabaretier doet het ook altijd goed bij de publieken. Kunnen ze bij 538 gewoon de programmering weer mooi terugbrengen naar drie uurs blokken overdag. Labrando een uurtje erbij en van Breukelen ook, probleem opgelost, minder kosten, De Mol ook weer blij. Kan het parkeren bij het Talpa pand gratis blijven. En komt er misschien een beetje budget vrij om de jocks van Veronica in het weekend wél te betalen.

Maandag 30 augustus is Frank Dane weer terug in de 538 ochtend, tot die tijd kan Wietze (van ’89, net 32) mooi warm draaien voor zijn nieuwe plek en stek. Alleen de vraag is nu nog: welke omroep? Het is overduidelijk dat Powned weer zendtijd op 3FM gaat krijgen, maar meteen de ochtendshow? Het zou een stoere move zijn, zeker als je je station een beetje brutaler wil maken. Florent Luyckx (ook ex-538, ex-3FM en een retecommerciële rakker) is het nieuwe zenderbaasje bij Pief Paf Powned. Dus die wil ook wel wat doen om ze een poepie te laten ruiken op de Bergweg. 

Als je met Wietze de ochtend kan krijgen op je oude station dan ga je daar voor. Maar De Jager is ‘in de Heer’. En dan bedoel ik niet zoals Menno de Boer, nee, hij gelooft in God. Dus vloeken en tieren zal er wel niet inzitten in de ochtendshow. Hmm, misschien in combinatie met een andere omroep of gewoon voor BNNVARA, die het toch voor de rest voor het zeggen hebben bij 2 en 3FM. Halleluja, hopelijk wordt dit geen ‘gebed zonder eind’ !

Meer van Patrick Kicken
Foto bovenaan: Wietze de Jager (credits: 538)


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Dit verandert bij NPO Radio 1, 2 én 3FM

Patrick Kicken: Uit het natte Hilversumse geruchtencircuit. Jij nog wat gehoord? Aan de vooravond van Lees verder

Stemmen voor NPO 3FM ‘Festival Top 999’

Ook al is de festivalzomer alles behalve gegarandeerd, één ding is zeker: de '3FM Festival Lees verder

3FM Serious Request: ‘Loop thuis!’

NPO 3FM past de plannen voor de derde editie van 3FM Serious Request: The Lifeline, Lees verder

Blad 800: 3FM/MNM, Radio 2 & Microsoft

• De vreemde 'Belgische' stunt van het Nederlandse NPO 3FM • Omdat de meeste intussen Lees verder

Wat ik zo goed vind aan Giel Beelen (audio)

Het was weer eens zover deze week: het grote Giel Beelen (foto bovenaan) bashen was Lees verder

‘Angst regeert bij Radio 538’ (audio)

Dat was nog eens een klappertje hé, waarmee we het jaar uitgingen. Die arme Frank Lees verder

Wat was die Top 2000 toch weer een aanfluiting!

Het is het paradepaardje van de NPO. En alle NPO Radio 2 jocks willen er Lees verder

538: Velen passen ervoor om ook maar één dag te werken voor zo’n onveilig bedrijf

De enige logische stap die Radio 538 nog kan proberen om het tij te keren Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x