RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Fun Radio maakt het plezier weer zelf

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Fun Radio heeft in het zuiden des lands de eigen uitzendingen weer volledig kunnen hervatten nadat een brand het station vorige week uit de lucht haalde. De come back was mede mogelijk omdat RTL België een radiostudio ter beschikking stelde.

Vorige week dinsdag brak er rond het middaguur – door oververhitting van enkele kabels – brand uit in het radiopand in Vorst. Na enkele uren had de brandweer alles onder controle. Het hevige vuur was uiteraard nefast voor de apparatuur en bijgevolg voor de uitzendingen. Gevolg: er kon niet meer vanuit de eigen, verwoeste studio, gewerkt worden. De collega’s uit Frankrijk snelden ter hulp. Vanaf dinsdag 30 april, in de namiddag, werd hun signaal overgenomen op de Waalse Fun-frequenties. Anders is dit enkel het geval met het ochtendprogramma ‘Bruno dans la radio’ (06:00-11:00 uur).  

Een groot deel van de infrastructuur in Vorst was definitief onbruikbaar geworden, waardoor de uitzendingen vanuit de reguliere plek niet hervat konden worden. Hét sein voor RTL om een helpende hand te bieden. De media-mogol is eigenaar van Bel RTL en Radio Contact en heeft een reservestudio. Op vrijdag 2 april jongstleden kon Fun Radio België opnieuw enkele eigen programma’s uitzenden. De voorbije dagen volgde de complete programmering. 

Inmiddels wordt volop gewerkt om alle schade in Vorst te repareren. (NUG)

Foto: Google Street Views

TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx