RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

UK: Sister Bliss bij Scala Radio

Ondanks de licht teleurstellende lancering in maart jongstleden blijft Scala Radio stap voor stap groeien. Het door de Bauer Mediagroep in stelling gebrachte digitale station, dat in tegenstelling tot BBC Radio 3 en Classic FM een ruime visie op  klassieke muziek biedt, schuwt het niet om de raakpunten met de elektronische dance toe te lichten. Vandaar dat na topproducer William Orbit en DJ Goldie een andere invloedrijke figuur haar wereld uitgebreid mag voorstellen tijdens de komende najaarsprogrammering.

De naam Ayalah Deborah Bentovim zegt de doorsnee muziekliefhebber hoogst waarschijnlijk weinig of niets maar de fans van het zaterdagse nachtleven en festivals zoals Tomorrowland kennen haar als de frontvrouw van de legendarische band Faithless. Een formatie die meer dan eens de grond deed daveren met prettig opzwepende beats, zoals bij ‘God is a DJ’.

Samen met haar broer Rollo Armstrong ontwikkelde deze dame zich tot een polyvalente muzikante en tot componiste van onder meer soundtracks voor ‘Sex In The City 2’. Bovendien ging haar aandacht voor de verdere ontwikkeling van House nooit verloren gezien haar wekelijkse medewerking aan de radioshows van de befaamde ‘Ministry Of Sound’.

Weinigen weten echter dat Sister Bliss reeds op jonge leeftijd door klassieke muziek werd beïnvloed en op het Royal College of Music verschillende instrumenten zoals piano, viool en saxofoon leerde. Voldoende redenen dus voor Scala Radio om haar voor een uitgebreide kennismaking uit te nodigen. Een samenwerking die zich vanaf 1 september aanstaande in een mooie reeks vertaalt.

Zeker omdat ze, net zoals haar voorgangers uit de popmuziekindustrie, bepaalde vooroordelen wil tegenspreken. Vandaar dat de playlist ongetwijfeld een waaier van sterk uiteenlopende genres zal bevatten: Flamenco, Ambient, House en uiteraard klassieke grootmeesters, die haar inspiratiebron waren. Een stevige aanrader dus die op 1 september tussen 14:00 en 16:00 uur Europese tijd bij Scala Radio in première gaat.

° Photocredits: Reelfm.com


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rett
Rett
26 augustus 2019 - 10:43 10:43

mooi artikel. Graag meer van dit.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx