fbpx

RadioVisie

  • .
    .

BBC Radio 2 opnieuw naar Hyde Park (video)

Het legendarische popduo The Pet Shop Boys is dit jaar de centrale act op het jaarlijkse openlucht concert van BBC Radio 2 op 15 september in het Londense Hyde Park. Een onverwachte keuze maar toch de perfecte weerspiegeling van de doelgroep voor de actuele marktleider in het Britse radiolandschap. Het komende festival is inmiddels toe aan de achtste editie en kan reeds terug blikken op een indrukwekkende en vooral een rijke geschiedenis.

Toen men tijdens de aanloop naar de Olympische Spelen het idee opvatte om de zomer in stijl af te sluiten, viel de keuze onmiddellijk op dit gigantische stadspark. De combinatie van optredende gevestigde waarden en iets jongere talenten werd een schot in de roos. Zeker toen de muziekindustrie het belang inzag als de ideale tegenhanger voor het ‘Summertime Ball’ van de commerciële concurrent Capital FM, dat zich hoofdzakelijk op de jeugd richtte.

Vandaar dat ronkende namen als Tom Jones, Simply Red, Chrissie Hynde, Jeff Lynne van het Electric Light Orchestra, Lenny Kravitz, Chic, Gregory Porter en Blondie zich lieten overhalen om ter promotie van hun allernieuwste repertoire de verplaatsing naar Londen te maken. Tot groot plezier van de massaal opgedaagde aanwezigen, die van verschillende muziekstijlen konden proeven.

Elton met het meisje van de buren
 
Tot de meest memorabele momenten behoort ongetwijfeld het concert van de ‘Rocketman’ himself, in 2016. Elton John ondervond weinig moeite om met zijn tomeloze energie aan de piano het publiek mee te sleuren in een zoveelste wervelend verhaal waarbij het verleden en het heden elkaar naadloos overbrugden.

Vorig jaar beleefde ‘BBC Radio 2 at Hyde Park’ een nu nog steeds nazinderende apotheose. Niet in het minst te danken aan een complete show van de feestvierende Kylie Minogue. De Australische wisselde de promotie voor haar cd ‘Golden’, boordevol country muziek ,af met hoogtepunten uit haar dertigjarige carrière als zangeres en als actrice.

Van ‘Dancing’ tot ‘Especially For You’ waarbij Jason Donovan totaal onaangekondigd op het podium verscheen. De fans raakten zowaar in extase. Ook Rita Ora en The All Saints, vaste klanten op de BBC Radio 2-playlist brachten een meer dan degelijke set.

Always on my mind

Dat Chris Lowe en Neil Tennant, alias The Pet Shop Boys nu konden overtuigd worden om éénmalig te concerteren, was een verrassing van formaat. Het duo doorbrak onlangs de stilte met de EP ‘Agenda’, die vier sterk politiek geëngageerde songs bevatte. Hun showcase in Hyde Park wordt dus een kennismaking met hun nieuwe materiaal afgewisseld met grote triomfen als ‘Always On My Mind’ en ‘West-End Girls’.
 
De terugkeer van Emilie Sandé en Status Quo op de affiche beantwoordt aan de wensen van het publiek dat aan hun eerdere doortochten een warm gevoel overhield. Voor het trio Clean Bandit uit Birmingham, dat elektronische dance tracks met klassieke muziekelementen mengt, wordt het een première. Wie ze als support act zullen meebrengen, blijft voorlopig een raadsel.

In tegenstelling tot voorgaande jaren onthulde niet Ken Bruce maar wel de ‘leading lady’ van de ochtendshow Zoë Ball, elke dag tussen 3 en 7 juni een naam van de optredende artiesten. Een leuke manier om de spanning op te bouwen. Naast de extra aandacht voor de verwachte artiesten wordt er ook druk gesleuteld aan een grootse rechtstreekse uitzending waarbij de voornaamste presentatoren van BBC Radio 2 aan bod zullen komen.

Wie de rol als gastheer van de naar Virgin Radio vertrokken Chris Evans overneemt, blijft nog even gissen, maar men kijkt toch wel discreet in de richting van Jo Whiley’… (FvM)


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
BBC 5 Live ontslaat Danny Baker na ‘Koninklijke baby’-rel

De euforie rond de Koninklijke baby Archie, het zoontje van prins Harry en zijn echtgenote Lees verder

UK: Heart Radio vernieuwt de ochtend

De grootste Engelse radionetwerken mogen, dankzij een versoepelde wetgeving, het aantal ontkoppelde programma’s in de Lees verder

UK: Vick Hope bij Classic FM & Wham! bij BBC Radio 2

De Britten hebben ‘m niet uitgevonden, toch zit radio in hun DNA. De meeste West-Europese Lees verder

Blad 513: Een afscheid, cultuur en een quiz

En toen trok hij de deur achter zich dicht, een traantje pinkend. Hoe staat cultuur Lees verder

Marcel Vanthilt brengt festivals bij Willy (video)

Als Vlaanderen niet naar de festivals kan, dan brengt Willy de festivals tot bij de Lees verder

Nostalgie geeft gratis mondmaskers weg (video)

Vanaf morgen, zaterdag 6 juni, kunnen luisteraars van Nostalgie en muziekfans een mondmasker afhalen met Lees verder

Blad 512: Radio 1, SRV, Vier & Veronica

Uw voorkeurnieuws steeds op zak, in één enkele app. Ook om te beluisteren. Vanaf volgende Lees verder

Knokke-Heist: geen luide radio meer op bouwwerf

Er is de Belgische kust - sommigen wagen zich aan de geografische benaming Vlaamse kust Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in deejays, groot-brittannië, muziek
Hallo. Dit is Veronica. Mijn naam is Tineke (audio)

Het radiodagboek van 11 juni (162)

Blad 172: Heidi, Soundcloud en vooral Brahim (video)

France: Bruno definitief van Fun naar RTL? (video)

Hallo. Dit is Veronica én Radio Delmare (audio)

Hello. This is Atlantis. My name is Dave Owen (audio)

Sluiten