fbpx

RadioVisie

  • .
    Belgian Radio Day
    .

From Studio Sherlock to Radio Holmes (3)

BBC 5 Live ontslaat Danny Baker na ‘Koninklijke baby’-rel

De euforie rond de Koninklijke baby Archie, het zoontje van prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle werd overschaduwd door een misplaatste en vooral schokerende tweet van BBC Radio 5 live presentator Danny Baker. Zijn bazen kon het maar zeer matig waarderen en stuurden hem onmiddellijk de laan uit.

Oorzaak van alle herrie, inclusief een vloedgolf aan reacties, was een foto getiteld ‘Royal Baby Leaves Hospital’. De afbeelding toonde een ouder koppel dat een geklede aap in de hand hield terwijl het ziekenhuis werd verlaten. De ‘humor’ schoot per direct in het verkeerde keelgat. Danny Baker (fotocredits: BBC) werd meteen als ‘racist’ bestempeld.

De presentator van het zaterdagmorgenblok bij de nieuws- en sportzender probeerde de schade alsnog te beperken door de tweet te verwijderen. Maar dat bleek ruimschoots te laat, bezoekers hadden alles gekopieerd en via de sociale media verder versperd. Toen de directie van de Britse openbare omroep over het incident werd bijgepraat, viel de beslissing voor het ontslag onmiddellijk.

Danny Baker hekelde in verschillende reacties de manier waarop hij door zijn werkgever, na een periode van ruim tien jaar bij 5 Live aan de kant werd geschoven. Voordien was hij aan de slag bij de originele ploeg van Radio 5, bij Talkradio, bij het regionale BBC Radio London, Virgin Radio en bij BBC Radio 2.

Het is al de derde keer dat de radiopresentator ontslagen wordt. Een keer werd hij de laan uitgestuurd omdat hij na een voetbalmatch opriep om de scheidrechter lastig te vallen. Een tweede keer omdat hij zijn bazen had beledigd. LBC, de nationale commerciële nieuwszender nam het dit keer voor de ontslagen presentator op.

James O’Brien herhaalde meermaals dat het nooit de bedoeling was van de presentator om de eerste spruit van de hertog van Sussex te discrimineren. Geoff Lloyd wordt als de grootste kanshebber beschouwd om de vrijgekomen uren op te vullen. (FvM)


Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
From Studio Sherlock to Radio Holmes

De Britten hebben ‘m niet uitgevonden, toch zit radio in hun DNA. De meeste West-Europese Lees verder

From Studio Sherlock to Radio Holmes (2)

Heart Radio vernieuwt de ochtend De grootste Engelse radionetwerken mogen, dankzij een versoepelde wetgeving, het Lees verder

Blad 385: StuBru, Talpa, NRJ (video)

Studio Brussel scoort op sociale media dankzij Warmste Week Online radioluisteren in HD-kwaliteit: in Nederland Lees verder

Facebook komt met lipsync voor ‘portal speakers’ (video)

In de Lage Landen zijn de 'slimme luidsprekers' nog echt niet doorgebroken. In de Verenigde Lees verder

Sterke spurt van Sporza, maar Qmusic blijft op 1

Social media en Instagram rankings oktober 2019 PUB, het Belgisch vaktijdschrift gespecialiseerd in marketing, reclame, Lees verder

Kicken op radio en zo (57)

De ondergang van 538 Iets wat door velen al werd gevreesd toen het vertrek van Lees verder

Qmusic ‘shinet’ op Facebook en Qmusic

Radio maken is al lang veel meer dan enkel muziek en presentaties de ether in Lees verder

Blad 306: Dallas, Kortrijk en overal in België (video)

Weet u nog wie hem neerschoot? En herinnert u zich de tune? Dan bent u Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Blad 139: Caroline, Rolling Stone, zeezenderfoto’s (audio)

RadioVisie’s DAB+ weekrapport (15)

De benaming ‘podcasts wordt geweld aan gedaan!

Radioblad 138: Christophe Lambrecht, Rode Neuzen, Mi Amigo en Oostende Radio (audio/video)

Het einde nabij voor radioportaal-pionier vTuner?

Opnieuw drie weken Marathonradio bij MNM

Sluiten