RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Franse radiomaker boos op Brusselse zangeres (video)

Cauet op ramkoers met Angèle en omgekeerd

Sébastien Jean Maurice Cauet (47) is een fenomeen in Frankrijk. De radiomaker heeft ook zijn aanhang in België, getuige daarvan het feit dat hij zelfs met een zekere regelmaat bij RadioVisie opduikt. Bekend onder het mononiem Cauet, is hij naast radio en tv-presentator ook cabaretier, imitator en zanger. Hij werkte onder andere op TF1, Europe 2, Fun Radio, Skyrock en Virgin Radio. Momenteel doet hij zijn ding op NRJ.

Hem vergelijken met iemand van bij ons is onmogelijk. Franse radio is sowieso anders dan die in Vlaanderen (en dan hebben we het niét over de taal), Cauet is zelfs in Frankrijk nog een uitzondering. Dit maar om wat rest van dit verhaal in een juister perpectief te plaatsen. ‘Onze’ Angèle die in februari nog de grote winnaar was op de MIA’s, ze verzilverde vijf nominaties op die Music Industry Awards, ligt op ramkoers met de Franse radiopresentator. Al begon het probleem eerder omgekeerd…. 

De Brusselse Angèle is ook bij de zuiderburen behoorlijk populair. Niet onlogisch dus dat Cauet haar voor de vrijdagse aflevering van zijn programma ‘C’Cauet’ (doordeweeks van 16:00 tot 20:00 uur) gevraagd had een door hem gestarte veiling om ziekenhuispersoneel in deze coronatijden, te steunen. Hij doet dit door geld in te zamelen met het verkopen van spullen die bekende sterren willen veilen. Maar de zangeres zag daarvan het nut niet in, waarna de radiopresentator in een soort Franse colère schoot. 

Hij liet daarbij niet na om publiekelijk zijn ongenoegen te uiten. “Alle artiesten wilden meewerken, behalve eentje”, fulmineerde hij tijdens zijn programma. “Ze heeft persoonlijke redenen hiervoor. Het lijkt alsof niets haar raakt. Maar ja, Angèle wou liever niet deelnemen.” Ook op Twitter kreeg Angèle ervan langs. Waarna de zangeres in de tegenaanval trok. 

“Dag Cauet, je zegt dat je geen polemiek wil creëeren, maar dat heb je toch mooi gedaan. In deze tijden hebben mensen daar geen behoefte aan”, schreef ze op Instagram. “Ik ben niet op je uitnodiging ingegaan omdat ik me nu net als iedereen thuis opsluit. Ik kan niet terugkeren naar m’n appartement in België en ik heb op dit moment geen toegang tot spullen die m’n fans zouden kunnen interesseren”. 

“Ik steun de coronacrisis door rechtstreeks medische verenigingen te helpen. Zo heb ik een donatie gedaan zodat ziekenhuizen nieuwe beademingstoestellen kunnen kopen. Daar dreigt namelijk op dit moment een tekort van. Je doet alsof ik een soort slechte heks ben. Er zijn trouwens nog andere artiesten die niet wilden deelnemen aan je actie. Je liegt dus gewoon. Zou je in deze moeilijke tijden alsjeblieft wat respect wil tonen?”

Ook Roméo Elvis, rapper van stiel, en de broer van Angèle, is kwaad en liet dat eveneens merken via Instagram. “Je bent verschrikkelijk Cauet. Je pakt m’n zus altijd aan en dat alleen maar omdat ze niet wil deelnemen aan je radiospelletjes. Je kan dit gewoon niet verdragen. Toen ik je vroeger op tv zag, vond ik je al vervelend en veranderde ik de zender. Accepteer het gewoon dat mensen nee tegen je zeggen en op hun eigen manier hun steentje bijdragen.” (TB)Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Frankrijk: NRJ haalt Cauet terug (video)

Na een onderbreking van een jaar hebben NRJ en de bekende presentator Cauet hun ruzie Lees verder

Frankrijk: Cauet alweer weg bij Virgin (video)

Verrassend nieuws uit de Franse radiowereld waar net voor de zomervakantie Virgin Radio zonder avondpresentator Lees verder

Frankrijk: NRJ grijpt in (video)

Grote verrassing gisteren, maandag 2 maart, toen na de gebruikelijke show ‘C’Cauet’ bij NRJ in Lees verder

France Inter en RTL heersen, Europe 1 op drift

De Franse radiowereld kampte in de schaduw van de bikkelharde strijd om de hegemonie tussen Lees verder

NRJ: Gasten kleuren derde ‘2000 sinds 2000’

Netwerkradio NRJ gaat voor de derde keer met de luisteraar op zoek naar de 2000 Lees verder

NRJ: muziek, lifestyle en veel meer

Vier weken lang staan hiphop en R&B centraal bij NRJ. De hele maand oktober is Lees verder

Starsky Radio: een zender binnen het NRJ-netwerk

Een ‘zender’ binnen het netwerk? Twee uur zendtijd die verhuurd wordt aan een koopkanaal, een Lees verder

Zijn ze bij NRJ Vlaanderen nou helemaal knettergek geworden?!

Patrick Kicken: In Nederland lopen we anno 2021 nog maar te kloten We hebben het Lees verder

Meer over NRJ Vlaanderen

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x