RadioVisie

  • .
    .

Franse Gemeenschap publiceert opnieuw omstreden frequenties

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Mediaminister Sven Gatz kondigde in december 2017 nog trots aan dat er na jaren ruzie eindelijk een overeenkomst zou getekend zijn met zijn Waalse evenknie Jean-Claude Marcourt van de Franse Gemeenschap over de inplanting van radiofrequenties.

Dit was nodig want hij verklaarde eerder in het parlement dat hij zelfs geen advocaat zou moeten sturen naar de Raad van State omdat hij toch kansloos zou zijn in de diverse procedures. De overeenkomst werd nog niet bekrachtigd door de federale regering. En ook niet gepubliceerd. Sindsdien bleef het erg stil. Tot begin deze week. 

9 december 2017: Ministers van Media, Sven Gatz en Jean-Claude Marcourt sluiten een eerste akkoord over de radiofrequenties in ons land.

Zonder dat er een bekrachtigde overeenkomst is publiceerde de Franse Gemeenschap nog maar eens de inmiddels beroemde storende frequenties in het Staatsblad. Eerder werden ze succesvol aangevochten bij de Raad van State door de Vlaamse Gemeenschap, maar deze procedure werd voorlopig stil gelegd in 2013.

Indien het alsnog tot een getekende samenwerkingsovereenkomst komt dan zal de Vlaamse Gemeenschap deze als bevroren beschouwen. Heel vervelend nieuws voor een groot aantal Vlaamse radio´s. Een voorbeeld: Je kreeg in Leuven de 106.0 FM, maar je wordt geconfronteerd worden met een 2 kiloWatt zender in Brussel op 0,1 MHz afstand. Jouw frequentie wordt in één klap zo goed als waardeloos.

We hoorden in de wandelgangen nog ander nieuws. Op dit moment zijn er gesprekken bezig tussen enkele Vlaamse ‘slachtoffers’ die dit besluit mogelijk gaan aanvechten bij de Raad van State. Die procedure is allesbehalve kansloos. Zo wordt het nog een beetje drukker bij de Raad van State. De juridische doos van Pandora opent zich steeds verder.

° Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap tot vaststelling van een lijst van de radiofrequenties die kunnen worden toegewezen aan de dienstenuitgevers voor de uitzending van klankradio-omroepdiensten via analoge terrestrische radiogolven


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

5 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Steven
Steven
23 maart 2018 - 23:23 23:23

Toch goed de Waalse hitradio’s die deel uitmaken van de grootste radiogroepen In Europa zijn veel professioneler. Die lokale zendertjes in Vlaanderen het is om van te schreeuwen, wat een amateurisme. Daarnaast zijn de nationale zenders ook niet de top. Je hoeft te vormgeving van een q-Music maar te vergelijken met een nrj.

Erwin
Erwin
23 maart 2018 - 22:28 22:28

Geloofde iemand echt dat er een akkoord was gesloten tussen Jean-Claude en Gatz? Over naïef zijn gesproken. Is geen enkel officieel akkoord over te vinden. Dus………niks akkoord. Allemaal bedrog van mijn Gatzke.

Dimitri
Dimitri
23 maart 2018 - 17:30 17:30

De Vlaamse 102.8 moet verdwijnen terwijl de Franstalige alle vrije gaten op de Brusselse FM innemen.

Erwin
Erwin
23 maart 2018 - 17:08 17:08

https://www.facebook.com/svengatz

Wie durft het leuk te vinden of zijn reactie te sturen?

luce
luce
23 maart 2018 - 10:19 10:19

Leren de ( domme ) Vlamingen het NOOIT??
De ( arrogante ) franstaligen rollen de Vlamingen sinds 1830 en er is geen beterschap.

Don`t copy text!
5
0
Deel hier gerust uw gedachtenx