RadioVisie

  • .
    .

Frans-Waalse radio-invasie in Vlaanderen?

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Zoals u gisteren al kon lezen bij RadioVisie is Dirk Guldemont niet langer de baas is van Radio Nostalgie. Zijn vervanger is Kim Beyns, de brand manager van de NRJ-groep in Wallonië, een van oorsprong Franstalige Belg.

Ja, hij spreekt goed Nederlands. Maar hier is waarschijnlijk veel meer aan de hand. Dit lijkt geen keuze van Mediahuis. Vermoedelijk wordt het dagelijkse management vanaf nu door de Waalse aandeelhouder gedaan. Mogelijk zijn er dus veranderingen op komst in de aandeelhoudersstructuur.

Het is inmiddels een publiek geheim dat S-Radio, één van de vier netwerken die door minister Sven Gatz erkend werden, eigenlijk de werknaam is voor NRJ. Mogelijk wacht men op de procedure bij de Raad van State vooraleer men definitief met het NRJ-logo zal uitpakken. Van een echte SBS-radio hoeven we in Vlaanderen niet meer te dromen.

Het is vooral ongelooflijk hoe de Vlaamse politiek zich hier heeft laten misleiden. SBS moest een radiopoot krijgen. Uiteraard is er geen maatschappelijk draagvlak voor twee omroepen in Vlaanderen met roots in Frankrijk. De Administratie Media had dit nochtans kunnen weten. Wanneer de Nostalgie-groep via SBS een licentie aanvraagt en geen roepnaam indient dan moet er toch een belletje gaan rinkelen. Bovendien worden de studio’s ondergebracht in hetzelfde pand. Wie een beetje expert is kijkt daar direct doorheen. 

Hoe kan een zender zonder roepnaam en zonder programmering überhaupt winnen? Hoe kan men zich aan de originele offerte houden? Wat gaan de acht beloofde beroepsjournalisten doen? Zijn er nog niet voldoende hitradio’s? Is dit het beloofde meer diverse radiolandschap? Het zoveelste staaltje van een totaal gebrek aan dossierkennis van Sven Gatz en zijn administratie is alweer een feit.

Ondertussen moest het onafhankelijke Vlaamse TOPradio zijn zenders uitzetten. Ik ben benieuwd welke politieke uitleg men hier nu weer aan zal geven. En of hierover vragen in de Commissie Media zullen worden gesteld.

Is getekend Victor Olsen

* Het gebruikte logo is louter illustratief en behoort toe een de SBS Nederland


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Dimitri
Dimitri
25 januari 2018 - 18:49 18:49

Tussen alle hitradio’s is er enkel nog Classic 21van de RTBF die voor dat diverse zorgt.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx