RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Frankrijk: Wijzigingen bij RMC

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Nog voor de zomervakantie echt start werken de Franse radiostations tegen de klok om hun jaarlijkse najaarsprogrammering op punt te stellen. Geen gemakkelijke opdracht omdat het coronavirus talloze plannen flink in de war stuurde en nu reeds voor herschikkingen zorgde. Niet alleen RTL en Europe 1 proberen om hun imago bij te schaven, ook RMC moet door het wegvallen van heel wat sportevenementen, de verwachtingen bijstellen.

Het sneuvelen van de uitzendrechten voor tennis, paardensport, atletiek en bovenal het verlies van de wedstrijden in de Champions League resulteerde reeds in een herstructureringsplan waarbij zeventig banen verloren gingen. De vaste analisten, namelijk de voormalige voetballers Jerome Rothen, Eric Di Meco en Emmanuel Petit ontsnapten, ondanks het stoppen van RMC Sport News, aan de ontslagronde.   

Een half afscheid van een icoon

Er bewoog ook een en ander bij RMC zelf, dat qua luistercijfers nochtans geen enkele reden tot klagen had. Zo zet ochtendman Jean-Jacques Bourdin, na negentien jaar trouwe dienst een zet stap opzij om zich tot een rubriek om 08:30 uur te beperken. Apoline de Malherbe, tot op heden werkzaam bij de actualiteitenzender BFMTV, volgt hem hoogstwaarschijnlijk op. Kijkers van ‘RMC Découverte’ kunnen de vernieuwde show binnenkort ontdekken. De directie onthield zich voorlopig van alle commentaar.

Wel onthulde men de komst van een gloednieuw voetbalmagazine dat ‘Team Duga’ met Christophe Dugarry, een ex-speler van onder meer FC Barcelona, zal vervangen. ‘Top of the Foot’ ontleedt, na de vakantieperiode, elke maandag tot en met donderdag tussen 18:00 en 21:00 uur het laatste nieuws. De trainers, de scheidsrechters, de wedstrijdanalyses en de onophoudelijke stroom van transfergeruchten, niets ontsnapt aan de aandacht van de redactie. Jean Louis Touré en Mohamed Bouhafsi, die eerder ‘Breaking Foot’ verzorgde, zullen bijgestaan worden door onder meer Jean-Michel Larqué en Laure Lepailleur. (FVM)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx