RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Frankrijk: Verschuivingen bij Europe 1

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Na de woelige raad van bestuur waarbij de sterke man Arnaud Lagardère nipt een poging tot afzetting overleefde, verschoof alle aandacht naar de zoveelste poging om het zwalpende Europe 1 opnieuw en zo snel als mogelijk op de rails te krijgen. Een aantal personen werd inmiddels aan het personeelsbestand toegevoegd. Voor enkelen onder hen betekent hun komst zelfs een terugkeer.

Zo werd de voormalige directeur van nieuwszender France-Info Laurent Guimier (foto) tot vice-PDG van alle radionetwerken in de groep Lagardère aangesteld. In zijn kielzog keerde na een afwezigheid van ruim zes jaar een oudgediende van Europe 1, Guy Birenbaum terug. Niet meer als presentator maar als algemene raadgever. Dat er voor beide heren een gigantische opdracht wacht, lijdt geen twijfel. Ook omdat zusterstation Virgin Radio hoogdringend naar een nieuwe – bij voorkeur – sterke ochtendjock moet zoeken na het vertrek van Camille Combal.

Multimedia à volonté

Nog een opvallende aanwerving was die van de 21-jarige Hugo Travers. Niet echt een  grote naam in de Franse mediawereld maar sinds 2015, toen hij zijn kanaal Hugo Décrypte opstartte, een heuse specialist als het op YouTube en andere digitale platformen aankomt.

Naast het analyseren van de dagelijkse politieke ontwikkelingen, tussen 19:20 uur en 20:00 uur bij Matthieu Bellard, zal hij podcasts en andere digitale mediaprojecten ontwikkelen. Zijn grondige kennis van de actualiteit leidde reeds in 2017 tot een vaste rubriek bij LCI, La Chaine Info, tijdens dewelke hij verschillende kandidaten voor de presidentsverkiezingen ondervroeg.

Dat men bij Europe 1 uitermate drukke weken beleefde, werd gisteren extra duidelijk. Opnieuw werd een opvallende transfer gerealiseerd. Stéphane Bern (foto), die vanwege tegenvallende luistercijfers bij concurrent RTL niet echt vriendelijk de deur werd gewezen, tekende onmiddellijk voor een tweede kans.

Hij was reeds in de vorige eeuw actief bij de economische nieuwszender met een rubriek over de koningshuizen vooraleer naar RTL uit te wijken om aan te schuiven bij ‘Les Grosses Têtes’ van Philippe Bouvard. Na een zijsprong bij France-Inter, met het zeer succesvolle ‘Le Fou Du Roi’ volgde de minder geslaagde terugkeer bij de Luxemburgse grootmacht waar het dus onlangs tot een breuk kwam. In eerste instantie zal Bern bij Europe 1 tussen 18:00 en 20:00 uur een rol toegewezen kregen, die evenwel nog moet worden ingevuld. (FVM)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

60 jaar Veronica: The Final Countdown

Tijdens de afgelopen week werd het jarige Radio Veronica uitgebreid bewierookt. Met de keuze door de Lees verder

Arnaud Lagardère behoudt controle bij Europe 1

Arnaud Lagardère, de algemene en managing partner van Lagardère SCA, houdstermaatschappij van de Lagardère Group Lees verder

Interne machtsstrijd bij Europe 1

Dat Europe 1 door de aanhoudende teleurstellende luistercijfers - uitgevoerd door Médiamétrie - in vieze Lees verder

Europe 1 niet langer meer op de vertrouwde 183 kHz

Het hing al een hele tijd in de lucht, dan weer werd het ontkend, om Lees verder

France Inter en RTL heersen, Europe 1 op drift

De Franse radiowereld kampte in de schaduw van de bikkelharde strijd om de hegemonie tussen Lees verder

France: Triest eindejaar voor Europe 1?

Dat Europe 1 sinds enkele jaren in een zware crisis verkeert, is een understatement. De Lees verder

France: Nikos Alliagas weg bij Europe 1

Het in zware crisis verkerende Europe 1 moet voor de komende najaarsprogrammering op zoek naar Lees verder

France: Grand Prix Radio & Europe 1

Grand Prix Radio vanop de Holland Boats Racen in de nauwe straten van Monaco langs Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx