RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Frankrijk: Staking bij NextRadio TV (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Dat het coronavirus de gang van zaken bij verschillende mediabedrijven ernstig belemmerde, is een understatement. Ook NextRadio van Alain Weill, dat BFMTV, RMC Story, RMC Découverte en het radiostation RMC bundelt, kampt met fors teruglopende inkomsten en moest noodgedwongen naar sociale herstructureringen grijpen. Voldoende om de woede en vooral het onbegrip van de betrokken medewerkers in een spontane staking om te zetten.

Het gerucht dat 330 tot 380 werknemers zouden afvloeien, verspreidde zich sinds 18 juni jongstleden als een lopend vuurtje. Gevolg: gisteren woensdag 24 juni was er geen gebruikelijk vroeg journaal met Julien Migaud-Muller en Sophie Hébrand op BFMTV. Wel een continue herhaling van de laat avond update met de voorbije actualiteit, gepresenteerd door Rachid MBarki. Onderaan het tv-scherm werd weliswaar een volgende nieuwsuitzending aangekondigd met Adeline François en Christophe Delay, die de redenen van de werkonderbrekingen zou verantwoorden. Toenemende  sociale onrust die niet alleen in beeld kwam, maar zich ok op de radio manifesteerde.

RMC (Radio Monte Carlo), dat het tijdens de voorbije maanden vanwege de epidemie met een fel afgeslankt sportaanbod moest doen, schotelde de verbaasde vroege vogels een flink ingekorte ochtendshow voor. Geen Jean-Jacques Bourdin, die pas rond 08:30 uur rechtstreeks zijn dagelijkse politieke interview verzorgde. Tot die tijd werd het programma ‘Les Grandes Geulles’ herhaald.  

Kortom, na de problemen met het televisiestation RMC Sport, dat voortijdig op 2 juni alle activiteiten beëindigde, belooft de zomer een lange en pijnlijke lijdensweg voor alle betrokkenen te worden. Voorlopig kon niemand de duur van de staking verduidelijken. In afwachting daarvan en gezien de komende gemeenteraadsverkiezingen voorziet men vanavond – donderdag 25 juni – wel nog een debat tussen Rachida Dati, Anne Hidalgo de huidige burgemeester van Parijs en Agnes Bazyn op BFMTV en BFM in de Franse hoofdstad. (FVM)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx