RadioVisie

  • .
    .

Frankrijk: radiomakers opnieuw in de weer voor Radio Restos

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In Frankrijk loopt dit weekend voor de derde maal de actie ‘Radio Restos’, een 48 uur durende online live-uitzending waarbij een 50-tal grote radiopersoonlijkheden van publieke en commerciële omroepen samen geld inzamelen voor ‘Restos du Coeur’.

Restos du Coeur is een Franse liefdadigheidsorganisatie die vergelijkbaar is met onze Voedselbanken en die voedsel, geld en kleding inzamelt voor daklozen en minderbedeelden. De organisatie werd in 1985 opgericht door de legendarische Franse comedian en acteur Coluche (Michel Colucci), een jaar voor hij op amper 41-jarige leeftijd verongelukte tijdens een motorrit.

Na zijn dood zetten bekende artiesten, waaronder Jean-Jacques Goldman en Yves Montand, het initiatief verder. De rechten op ‘La Chanson des Restos’ uit 1986 en de daaraan (vanaf 1989) gekoppelde jaarlijkse concerten van Les Enfoirés, een wisselende groep van bekende Franse artiesten, dragen op heden zo’n 10 procent bij aan het jaarbudget van Restos du Coeur, dat uitgroeide tot een nationale organisatie die gedragen wordt door ruim 70.000 vrijwilligers.

De vorige twee edities van Radio Restos, in 2020 en 2021, leverden samen al 640.000 euro op, goed voor de financiering van 16 lichte vrachtwagens voor de verdeling van het voedsel.

De uitzending verloopt enkel online en het gaat ook niet om een samenwerking van radiostations, maar om een samenwerking van radiomakers. Onder de aangekondigde animatoren vind je namen als Thierry Ardisson, Arthur, Laurence Boccolini, Estelle Denis, Michel Drucker, Samuel Étienne, Cyril Féraud en Karine Lemarchand.

De uitzending startte gisteravond om 20 uur en loopt tot zondagavond 20 uur. Luisteren (en kijken) kan via radio.restosducoeur.org.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx