RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Frankrijk: radio kijken met RMC Sport

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De voorbije dagen daverde de Franse voetbalwereld op zijn grondvesten toen bij de herverdeling van de uitzendrechten voor de Ligue 1 Canal Plus door de Spaans-Chinese groep MediaPro volledig buitenspel werd gezet. De nieuwkomer ging samen met BeInSport aan de haal met de voornaamste pakketten. Voor de Qatarese exploitant was dit overigens een doekje voor het bloeden na het verlies van de Champions League én de Europa League aan SFR, dat vanaf 3 juli aanstaande met RMC in zee gaat en deze internationale competities uitgebreid zal uitzenden.

Veel geld, veel plezier

Ter herinnering: SFR Altice, dat zich op de digitale consument met een waaier van mogelijkheden zoals supersnel internet, telefonie, radio en televisie richt, betaalde voor de toewijzing van de Champions League gedurende vier seizoenen maar liefst 343 miljoen euro per jaar. Een kolossaal bedrag dat buiten het bereik van BeInSport lag. Voor de eigenaren uit het piepkleine Arabische emiraat, die sinds 2011 zijn televisiestations als uithangbord voor de Parijse voetbalclub PSG gebruikte, was dit bod een zoveelste tegenvaller.

De winnende groep streefde onmiddellijk naar een samenwerking met een mediaspeler die niet alleen de algemene actualiteit maar ook de sportbeleving en het voetbal, in het bijzonder via de radio, hoog in het vaandel draagt. Vandaar dat de keuze bijna onmiddellijk op de groep Nextradio viel. BFM TV en RMC hadden reeds hun degelijkheid bewezen door met een niet alledaagse combinatie van nieuws, talk en sport een stabiel marktaandeel te scoren. De gesprekken tussen de betrokken partijen zorgden voor een ambitieuze restyling waarbij binnenkort SFR Sport door RMC Sport en BFM Sport door RMC Sport News vervangen worden. Goed voor vijf kanalen met als hoofdbrok Europees voetbal omkaderd door een indrukwekkende verslaggeving.

Het aanbod

Radio RMC wordt de leverancier van een aantal praatshows zoals de ‘Super Moscato Show’ met Vincent Moscato, de ‘RMC Football Show’, ‘Team Duga’, ‘After Foot’ en ‘Les Grandes Guelles du Sport’ tijdens het weekend. RMC Sport zet echter alles in op de 343 Europese wedstrijden op dinsdag- en op woensdagavond. Twaalf verslaggevers en zestien analisten, waaronder de ex-sterren van de Franse nationale ploeg Emmanuel Petit en Christophe Dugarry, volgen vanop drie aparte platformen in de studiogebouwen alle bewegingen op en rond het veld.

Jean-Baptiste Boursier en Nicolas Jamain zijn de hoofdpresentatoren. ‘Champions Zone’ en ‘Europa Sport’ zullen wellicht tijdens de drukke avonden op wekelijkse basis veertien uren boeiende en vooral interactieve televisie opleveren. De liefhebbers van de Engelse Premier League krijgen tijdens het weekend een aantal rechtstreeks uitgezonden matchen. 

Een andere nieuwigheid is de creatie van een nieuwszender die om het half uur de sportactualiteit in aangepaste journaals zal gieten. RMC Sport News krijgt deze opdracht en zal wellicht reeds vanaf 3 juli, als opwarming het wereldkampioenschap voetbal in Rusland, verder volgen. De resterende kanalen zullen extreme sporten, ruiterij, boksen en andere niet klassieke sporten uitzenden.

En RMC zelf?

Bovendien behoudt Radio RMC alle eerder binnengehaalde uitzendrechten zoals de Olympische winter- en zomerspelen, het wielrennen met de Ronde van Frankrijk en het volledige F1-wereldkampioenschap. Tot besluit: door deze megafusie tussen BFM, SFR en Radio Monte Carlo hoopt men snel met RMC Sport de grootste sportaanbieder van Frankrijk te worden. Vandaar het streven om de inschrijvingsprijs tussen 25 en 50 euro te behouden. In een poging om het publiek nu al te lokken werd de maandelijkse abonnementsbijdrage tot 15 euro verlaagd met op de koop toe een toegang tot BeInSports.

° BFM- RMC – Nextradio


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx