RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Frankrijk: Contact FM tegen huiselijk geweld (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De  nationale lockdown door het coronavirus resulteerde niet alleen in een extra lange paasvakantie maar ook in een verontrustende stijging van het aantal mishandelingen op vrouwen en op kinderen in Frankrijk. Vermits daartegen niet meteen werd ingegrepen, nam Contact FM, eigendom van de Belgische mediagroep Rossel en de krant La Voix Du Nord, het heft in handen om dit onrecht aan te klagen.

Zo zal het netwerk, dat met een dance-gericht format grote delen van Noord-Frankrijk, West-Vlaanderen tot en met het Parijse voorgeborchte bestrijkt, dagelijks het nummer ‘Ma Philosophie’, in de geactualiseerde versie van de achttienjarige Laure Giordano draaien. De opbrengsten van dit initiatief gaan integraal naar de organisatie ‘Les Amis Du Bercail’, die de hoofdzakelijk vrouwelijke slachtoffers van fysiek en psychisch geweld een tijdelijk onderdak en de nodige psychologische bijstand biedt.

De keuze voor deze pakkende en vooral sociaal geëngageerde hit van de Algerijns-Marokkaanse Amel Bent was niet toevallig. Zij is immers ook bekend als coach van het negende seizoen van ‘The Voice- La Plus Belle Voix’ op TF1. Het verhaal en de videoclip, opgenomen aan de Brusselse Jacqmainlaan, schetsten immers perfect het verhaal van een  jonge vrouw, die in een penibele sociale situatie belandt en talloze vernederingen ondergaat.

Ideaal dus als uithangbord voor een sociaal zeer gevoelig probleem, dat tot nu toe vrij weinig aan bod kwam tijdens deze corona-epidemie. (FVM)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx