RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

France: Tegenvaller voor RMC Sport

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Enorme verrassing bij de toewijzing van de uitzendrechten voor de periode tussen 2021 en 2024 van de Champions League. Niet SFR met onder meer de radiostations RMC Sport en de economische nieuwszender BFM maar twee veteranen uit de betaalde televisiesector Canal Plus en Be In Sports vielen in de prijzen.

Voor alle duidelijkheid: Canal Plus en het Qatarese Be IN Sports, dat nauwelijks zeven jaar geleden nog onafhankelijk van elkaar om de gunst van de consument streden, besloten om de steeds oplopende exploitatiekosten door een verstandshuwelijk te delen. Een slimme zet, die meteen voor de moedermaatschappij Vivendi de deuren naar nieuwe opportuniteiten opende.

Het besluit om een gezamenlijk bod in te dienen overtuigde het Team Marketing AG, dat alle geïnteresseerde partijen tot en met 14 oktober de tijd schonk om zich kandidaat te stellen. Door de overweldigende interesse langs Franse zijde wachtte men echter tot 28 november om een definitief oordeel te vellen.

De winnende tandem aarzelde niet om zwaar te gokken door jaarlijks een bedrag van 375 miljoen euro op te hoesten. Enorm veel geld dus voor wekelijks twee voetbalavonden op Europees niveau. Maar dat wel met inbegrip van sterrenensembles als FC Barcelona, Manchester City, Ajax, Bayern Munchen, Real Madrid en PSG. De overheid in Doha is tevens de eigenaar van de Parijse club. 

Uit het verleden bleek trouwens dat de bezitters van de fel begeerde uitzendrechten hun aantal abonnementen pijlsnel zagen stijgen. Of deze strategie opnieuw zal lonen zal moet blijken na afloop van de toegewezen periode. Bovendien kreeg een andere kandidaat, TF1 de rechtstreekse uitzending van de finale in 2022 toegewezen omdat een Europese wetgeving verplicht dat alle grote evenementen ook op sportief vlak voor iedereen toegankelijk moeten zijn.

SFR en RMC Sport ervoeren deze beslissing als een tweede rake klap. Eerder verloren zij de rechtstreekse doorgifte van de duels in de Ligue 1, de Franse tegenhanger van de Jupiler League aan de Spaanse maatschappij Mediapro. Waarnemers voorpellen dan ook dat deze combinatie het uitermate moeilijk zal krijgen om het huidige klantenbestand verder aan te dikken met de wetenschap dat vanaf 2021 de boeiendste voetbalconfrontaties naar de concurrentie zullen verhuizen. (FvM)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

France Inter triomfeert in Parijs

In tegenstelling tot het landelijke patroon gaven de Parijse luistercijfers een meer duidelijke hiërarchie. Dat Lees verder

France Inter en RTL heersen, Europe 1 op drift

De Franse radiowereld kampte in de schaduw van de bikkelharde strijd om de hegemonie tussen Lees verder

France: Triest eindejaar voor Europe 1?

Dat Europe 1 sinds enkele jaren in een zware crisis verkeert, is een understatement. De Lees verder

An Englishman in New York – pardon – in Lille

Het Franse Contact FM van de mediagroep Rossel Voix du Nord, dat dankzij de recente Lees verder

France: Eugène Saccomano is niet meer

Afgelopen maandag maakten de Franse krant ‘Var Matin’ en het persbureau AFP het overlijden bekend Lees verder

De nieuwe Franse luistercijfers

Terwijl de hoofdrolspelers in het Franse radiolandschap reeds de laatste hand aan de najaarsprogrammering hebben Lees verder

France Info in en rond ‘Le Tour’

Aanstaande zaterdag 6 juli, wordt in Brussel de wielerkaravaan met 198 deelnemers voor Tour de Lees verder

France: RFM en Virgin te koop

Dat de Franse radiowereld een rustige zomer zou tegemoet gaan, is een utopie gebleken. De Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx