RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Frankrijk: NRJ grijpt in (video)

Grote verrassing gisteren, maandag 2 maart, toen na de gebruikelijke show ‘C’Cauet’ bij NRJ in Parijs niet Mikl aan het avondblok begon. De man werd aanvankelijk zonder verdere tekst en uitleg door z’n jonge vrouwelijke collega Marie (foto bovenaan) vervangen. Het duurde echter niet lang voor de ware redenen van deze erg verrassende wijziging in de programmering duidelijk werden.

Even recapituleren: Toen Aymeric Bonnery, Sylvain Potard en hun sidekicks in het najaar van 2019 afscheid namen van de luisteraars, rustte alle hoop op de schouders van Mikl om de kwakkelende luistercijfers tijdens de avonduren op te vijzelen. Een onverwachte zet, die echter snel op een teleurstelling uitdraaide. Erger nog: ondanks de interactiviteit met jongeren die tijdens de talkshow hun dagdagelijkse problemen en meningen mochten uiten, bleven de resultaten gewoon achterwege.

Er werden slechts 71.000 luisteraars per kwartier genoteerd. Een verlies, op jaarbasis, van 12.000 jeugdige fans die massaal naar Skyrock en presentator Difool uitweken. Kon niet vond de directie van NRJ, en Mikl (foto) werd gisteren zonder verder pardon de laan uitgestuurd. Meteen werd Marie, bij wijze van spreken, voor de leeuwen gegooid. Aan haar dus de meer dan netelige opdracht om de zwakke resultaten naar een meer aanvaardbaar niveau top te tillen.

De 28-jarige begon haar carrière bij de lokale NRJ-afdelingen in Niort en in Biarritz vooraleer ze naar de Franse hoofdstad verhuisde om elke werkdag de avond tussen 20:00 uur en middernacht in te vullen. Qua inhoud werden in de nieuwe aanpak alle mogelijke discussies met tieners definitief verbannen. Voortaan krijgt de muziek, afgewisseld met fragmenten uit de voorbije shows van Manu in de ochtend en van Cauet in de late namiddag voorrang.

Of deze formule tot de beoogde resultaten zal leiden, moet in de nabije toekomst duidelijk worden. (FvM)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen
Jeroen
3 maart 2020 - 14:33 14:33

Toch even duiden: ze is helemaal niet naar Parijs verhuisd om er de avond te doen. Ze is er al langer te horen overdag in het weekend en in vakantieperiodes als invaller.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx