RadioVisie

  • .
    .

France Info in en rond ‘Le Tour’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Aanstaande zaterdag 6 juli, wordt in Brussel de wielerkaravaan met 198 deelnemers voor Tour de France 106 op gang gevlagd en gefloten. Een feestelijke editie vermits een halve eeuw geleden baron Eddy Merckx de eerste wielrenner was die aan een reeks van vijf eindoverwinningen zou beginnen.

Geen wonder dat een hele lading radio- en televisiestations nu al de cruciale plaatsen in de hoofdstad inpalmde om in optimale omstandigheden ‘Le Grand Départ’ te verslaan. Ook Frankrijk stuurde zijn vertegenwoordigers en ze schuwden geen enkele inspanning.

De dagen tijdens dewelke commerciële grootmachten als RMC een voorkeursbehandeling kregen, liggen ver achter ons. Terwijl de Monegasken tegenwoordig voor beperkte aandacht kiezen, trekken RTL, France Blue en France Info alle registers open om de fans maximaal bij het evenement te betrekken. Bij de voormalige Luxemburgse marktleider draait alles hoofdzakelijk om de ‘know-how’ van oud-winnaar Laurent Jalabert met een dagelijkse analyse die wordt aangevuld met rechtstreekse interventies uit de volgwagen. 

Alles behalve blind voor de koers 

De goed scorende nieuwszender van Radio France pakt als officiële mediapartner met enkele opvallende initiatieven uit. Zo geeft de blinde sportjournaliste en voormalige paardrijdster Laetitia Bernard telkens om 07:21 en om 09:51 uur haar indrukken over de plaatsen die het peloton zal doorkruisen, ook lokale gewoonten worden besproken. Inwoners uit de verschillende streken worden uitgebreid geïnterviewd. 

‘La Vie en Jaune’ is eveneens een gloednieuwe rubriek. Jérome Cadet kruipt hierbij in de rol van archivaris die in de honderdjarige geschiedenis van de meest begeerde trui ter wereld duikt en de prangendste anekdotes terug voor de geest haalt. ‘Les Informés du Tour’ en ‘Le Club du Tour’ om 11:11, 19:43, 21:13 en 22:43 uur vormen de aanloop naar de dagelijkse terugblik op de afgewerkte rit. Daarbij geven de journalisten van de schrijvende en van de regionale pers hun mening.

Ben je met vakantie tussen 6 en 28 juli in ‘La Douce France’ en ondanks de afwezigheid van topfavorieten als Chris Froome en Tom Dumoulin, toch nog gebeten door het Tourvirus, dan achterhaal je ook via alle multimediamogelijkheden van het hoofdzakelijk lokaal georiënteerde netwerk France Blue, het exacte parcours en de tijdstippen waarop je de deelnemers voorbij ziet flitsen. Een echte aanrader voor de liefhebbers die alles van zeer dichtbij willen beleven. (FvM)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx