RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
Heynen

Frankrijk: eerste luistercijfers na de lockdown

In Frankrijk zijn de eerste luistercijfers gepubliceerd na het opheffen van de corona-lockdown. In maart sloten de zuiderburen hun grenzen af en zichzelf op. Het openbare leven viel zo goed als helemaal stil. Luisteronderzoeken werden niet meer uitgevoerd. Het CIM volgde dit voorbeeld in eigen land. Het Britse RAJAR schrapte de publicatie over het tweede kwartaal van 2020. En kok het Duitse AGMA schortte de enquêtes voorlopig op.

Het Franse Médiamétrie baseert zich op telefonische enquêtes, maar de enquêteurs mochten door de lockdown niet naar kantoor gaan. Pas op 11 mei werden de beperkende maatregelen minder streng en kondende metingen opnieuw beginnen. Die gemeten periode was dit keer korter. Slechts acht weken in plaats van de gebruikelijke dertien. De weken van 11 mei tot 5 juli zijn daarom, volgens Médiamétrie, niet te vergelijken met de daarvoor gepubliceerde cijfers, voor de maanden januari en maart.

Toch zijn er maar weinig verschuivingen te noteren. In de meeste gevallen wijken de nieuwe marktaandelen minder dan één procent af. Het commerciële RTL staat wederom bovenaan met 13,4% en wordt gevolgd door het publieke France Inter met 12,4%. Op grote afstand duikt het commerciële RMC op met 6,3%. NRJ is de eerste muziekzender in het lijstje, op plekje 4 met 5,7% marktaandeel. Door de lockdown besloot NRJ de ochtendshow te verlengen tot 10:00 uur. Dat is zo goed bevallen dat de ingreep permanent is geworden. De middagshow zal na de zomer reeds om 15:00 uur beginnen.

Op plaatsje 5 vinden we het publieke lokale netwerk France Bleu terug dat 5,2% scoort, Daarna volgen Nostalgie (4,3%), France Info (4,1%), Europe 1 (4,0%), Skyrock (3,9%) en Fun Radio (3,6%). Dit laatste commerciële station heeft de ochtendshow eveneens tot 10:00 uur verlengd en ook dit blijft zo. (BVP)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx