RadioVisie

  • .
    .

Frankrijk: de comeback van Europe 2 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Franse mediaregulator Arcom heeft officieel groen licht gegeven om Virgin Radio te vervangen door Europe 2. Daarmee wordt na vijftien jaar een ‘oud’ radiomerk nieuw leven ingeblazen. Het is de bedoeling dat de naamswijziging op 1 januari 2023 een feit is.

In de voorbije maand juni werd bekend dat eigenaar Lagardère wilde stoppen met het merk Virgin Radio om Europe 2 terug te brengen. Naast de naamswijziging wordt ook het format aangepast en komt de focus weer op pop-rock te liggen. Daarmee gaat men terug naar de basis waarmee het avontuur in 1986 begon. Omschreven als: ‘De band tussen artiesten en publiek koesteren, met een muzikaal aanbod voor volwassenen en jongvolwassenen, door massaal te investeren in muzikale evenementen en de promotie van live muziek’.

Op 1 januari 2008 werd Europe 2 Lagardère ingeruild voor Virgin Radio. Doel was om een groter publiek aan te trekken. Maar het werd een uiterst moeizaam proces. Ook het verbreden van het muziekformat met onder meer r&b en electro bood geen soelaas.

In Frankrijk mogen radiostations hun naam niet zomaar wijzigen. Ook voor het gebruik van RDS zijn er strenge regels van Arcom en moet voor elke wijziging de goedkeuring gegeven worden. Eind vorige maand kreeg eigenaar Lagardère groen licht om de naam Europe 2 opnieuw te gebruiken. Ook op RDS. (RadioWereld)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx