RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

FM Goud wordt weer drie weken ‘The Christmas Station’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Wie in het noorden van de provincie Limburg woont en houdt van de traditionele kerstmuziek, kan de komende weken opnieuw afstemmen op FM Goud. Aanstaande zaterdag 7 december wordt immers weer de switch naar ‘The Christmas Station’ gemaakt, tot en met 26 december.

De keuze voor 7 december als startdatum is niet toevallig, zegt Michel Vanderfeesten (foto bovenaan: met doos) van FM Goud: “Wij wachten netjes tot Sinterklaas weer richting Spanje vertrokken is. Maar vanaf 7 december hoor je bij ons uitsluitend kerstmuziek. Dat doen we zo overigens al sinds 2004, dus nu al vijftien jaar op rij. Sindsdien trekken we ook met onze luisteraars op kerstshopping. Dit jaar zijn we met 126 deelnemers en was de kerstshopping vijf weken geleden al uitverkocht, een nieuw record! Met twee bussen rijden we op zaterdag 7 december richting Düsseldorf. Het is altijd een topdag waar we heel erg naar uitkijken. Onderweg spelen we een quiz waarmee mooie prijzenpakketten te winnen zijn.”

In het buitenland, met de Verenigde Staten op kop, bestaan ‘Christmas Stations’ al sinds jaar en dag. Telkens is er er wel een radiozender die al midden oktober een ‘format switch’ maakt en tot aan Kerstmis uitsluitend kerstmuziek de ether in stuurt. De meeste stations wachten echter tot na Thanksgiving. Die dag wordt telkens gevierd op de vierde donderdag van de maand november.

Michel Vanderfeesten: “Aangezien we jaarlijks een verdubbeling van onze luistercijfers zien en we zoveel hartverwarmende reacties krijgen, gaan we jaar na jaar door met onze Gouden Kerst. Je kan je niet voorstellen hoe jammer mensen het vinden dat er op de radio tegenwoordig zo weinig kerstmuziek te horen is. Daar anticiperen we ook op met ons online kerstkanaal ‘FM Goud – The Christmas Station’. Op dit online radiostation hoor je onze kerstliedjes 365 dagen per jaar. En met succes! In november 2019 werd een nieuw luisterrecord gevestigd met liefst 17.923 unieke luisteraars.”

Bij Kerstmis horen natuurlijk ook cadeautjes, en die heeft FM Goud ook. Onder de kerstboom ligt er voor ruim 5.000 euro aan prijzen. Meespelen met de eindejaarswedstrijd kan vanaf 7 december op de speciale eindejaarssite: Goudenkerst.be.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

FM Goud viert vijftiende verjaardag

Met 54.470 regelmatige luisteraars heeft het Limburgse regionale FM Goud niet te klagen over de Lees verder

Geslaagde workshop radio bij FM Goud (audio)

Lokale en regionale radiostations dragen scholieren steeds vaker een warm hart toe. En/of omgekeerd. CityMusic Lees verder

FM Goud werd echt een beetje Kerstman

Het Noord Limburgse FM Goud, te beluisteren in de ruime regio rond Bree op FM 99.3 Lees verder

Blad 288: FM Goud, Mi Amigo, oorlogsradio (video)

Aan het eind van de regenboog was er een geen pot van goud, wel een Lees verder

Blad 257: FM Goud, YT, RVV en 3 doden (video)

Laatste Nieuws, is inderdaad het... laatst, terwijl YouTube helemaal op kop gaat (bij de buren) Lees verder

Blad 244: NRJ, Radio 1, YDL en FM Goud (video)

Het voordeel van een internationale radionaam te hebben: NRJ stuurt je naar Taylor Swift in Lees verder

Blad 154: FM Goud, DPG Media en MA45 (video)

FM Goud kreeg militaire onderscheiding De Persgroep breidde uit en kreeg nieuwe naamMi Amigo Radio Lees verder

Canada: KiSS Radio 104.9 FM draait nog slechts één plaat (video)

Al draait het Canadese station wel de 'radio edit', wat neerkomt op een gekuiste versie Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx