RadioVisie

  • .
    .

FM Goud Maasland begint er aan

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Op 1 oktober 2020 is ‘FM Goud Maasland’ online gestart. Sinds eind maart is men ook in de ether te ontvangen op 95.0 FM. De testfase is nu voorbij, op dinsdag 1 juni wordt er officieel gestart met uitzendingen voor de regio Maaseik, Dilsen-Stokkem, Maasmechelen.

“FM Goud zendt al bijna zeventien jaar onafgebroken uit en is een begrip geworden in Noord-Limburg met bijna 55.000 regelmatige luisteraars en een Facebook-community van meer dan 26.000 likers. En nu staan we te popelen om ook Maaseik en omgeving te veroveren. Ook in volle coronatijden durfden we stevig investeren in de opstart van een nieuwe radiostation”, klinkt het.

Op promotioneel en commercieel vlak worden de krachten gebundeld, maar daar stopt de samenwerking dan ook. Want FM Goud Maasland is een compleet nieuw radiostation. “Met eigen studio, muziekformat, medewerkers, vormgeving en nieuwsbulletins. De focus ligt op de gekende en niet-storende hits uit alle decennia. En daarnaast brengen we het nieuws uit Maaseik en omgeving en zijn we de spreekbuis voor alle verenigingen uit de regio. Onze regionale verankering is onze grootste troef”, vertelt Michel Vanderfeesten (foto).

De komende weken wordt de programmering verder uitgebreid, voor het ochtendblok – primetime bij de radio – werd een bekende programmamaker gestrikt. “Met Dieter Troubleyn klikte het meteen”, vertelt Vanderfeesten. “Hij is altijd enthousiast en positief en heeft vele jaren radio-ervaring. Hij past perfect in ons DNA. Sinds begin vorig jaar is hij onze huisstem  en er was meteen een goede verstandhouding. Sinds 1 oktober presenteert ie de ochtend bij FM Goud Maasland die ons vast en zeker snel op de kaart zal zetten.”

“Bij FM Goud Maasland voel ik me als een vis in het water”, vertelt Dieter (foto). “FM Goud straalt professionaliteit uit, is op goed zestien jaar tijd uitgegroeid tot een sterke regionale speler en draait ook nog eens muziek die ik zelf graag hoor. FM Goud is, wat mij betreft, een voorbeeld van hoe het moet op regionaal niveau. En, op tournee met mijn Soapband was ik ook altijd al graag in Limburg. Ik haal de inwoners van Maaseik en omgeving op een vrolijke en energieke manier uit het bed ’s ochtends. Want de ochtendstond heeft FM Goud Maasland in de mond!”

FM Goud Maasland huurt een plekje op een pyloon van Orange, de technische realisatie gebeurde door Aircast Media Solutions. De frequentie is 95.0 FM. Je kan FM Goud Maasland daarnaast ook beluisteren via FM Goud.be, via de nieuwe FM Goud app en de Radioplayer-app.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx