RadioVisie

  • .
    .
Heynen

FM Goud krijgt dollars van Google

Google richtte een noodfonds op als steun voor lokale en regionale media-initiatieven omdat deze sector zwaar getroffen wordt door de coronacrisis. Het Noord Limburgse FM Goud diende een aanvraag in en ontving op dinsdagavond 19 mei goed nieuws: de lokale omroep ontvangt vijfduizend dollar uit het noodfonds.

Michel Vanderfeesten: “De lokale en regionale radiozenders hebben het inderdaad niet gemakkelijk. De kosten lopen door, maar de reclame-inkomsten waarvan ze afhankelijk zijn, vallen enorm terug. Toen we lazen over het noodfonds van Google, twijfelden we geen minuut. Zeker niet toen bleek dat we aan de vereiste voorwaarden voldeden. Het noodfonds is bedoeld voor kleine en middelgrote nieuwsorganisaties die origineel nieuws produceren voor lokale gemeenschappen en getroffen worden door de coronacrisis. We dienden meteen een uitgebreid Engelstalig dossier in en zopas ontvingen we supergoed nieuws: we krijgen vijfduizend dollar steun uit het noodfonds.”

Het noodfonds heet JERF: ‘Google News Initiative’s Journalism Emergency Relief Fund’. In hun schrijven laat Google weten dat er meer dan twaalfduizend aanvragen uit meer dan honderd landen binnenkwamen.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Johan
Johan
21 mei 2020 - 16:34 16:34

Toch wel spijtig dat dit niet gedeeld werd met de leden van de overkoepelende radio-organisatie, dat die leden ook een aanvraag konden indienen…

valere
valere
21 mei 2020 - 19:21 19:21
Antwoord aan  Johan

Veel individualisme bij Vlaamse radio’s. In de voorwaarde stond dat je 2 journalisten in full time dienstverband moest hebben. Ik ken geen enkele lokale radio in dat geval, zelfs FM goud niet.

Kurt
Kurt
24 mei 2020 - 15:36 15:36
Antwoord aan  Johan

Dat is altijd al zo geweest. De overkoepelende radio-organisatie(s) hebben in het verleden de lokale radio’s die ook bij hen waren aangesloten maar die 2,5 jaar geleden hun zendvergunning in het huidig frequentieplan verloren werden ook allen in de steek gelaten.

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx