RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
TVV Sound

FM Goud: keuze voor de toekomst

Het Limburgse FM Goud heeft opnieuw aan z’n toekomst gewerkt. Er werd liefst zevenduizend euro geïnvesteerd in een fonkelnieuwe radiostudio. De vorige werd helemaal ontmanteld, waardoor alles from scratch terug opgebouwd werd. De komende weken wordt links en rechts nog wat gefinetuned. Op zondag 5 juni is er dan tussen 14:00 en 17:00 uur een ‘Open Studio Dag’. Wie de langs wil gaan, moet naar Markt 15 in Peer.

“Dit was een heel traject dat veel voorbereiding vroeg”, begint radiobaas Michel Vanderfeesten. “We zijn daarmee reeds in oktober vorig jaar gestart. De werken vonden eind april en begin deze maand voornamelijk ’s avonds en ’s nachts plaats. We hebben daarnaast de uitval tot een absoluut minimum van slechts enkele minuten kunnen beperken.”

De nieuwe studio is een realisatie van FM Goud technieker Patrick Thijs: “Het is een fijne werkplek voor radiomakers geworden. FM Goud koos bij Aircast Media Solutions voor een D&R Axum menger met split-configuratie. We werken volledig audio over IP via Dante. Geluidskaarten behoren tot het verleden.”

“Er werd stevig ingezet op redundantie met de plaatsing van noodbatterijen, streaming via twee streaminghosts zodat er altijd een fallback-mogelijkheid is, een extra NAS die automatische back-ups maakt tot zelfs een Telenet- en Proximus-verbinding waarbij er automatisch en binnen de minuut geswitcht wordt van provider indien er een internetuitval is. Alles werd mooi weggewerkt in kabelgoten en ingebouwd in twee serverracks.”

“FM Goud was de eerste lokale radiozender in Limburg met een eigen livestream in 2004. We namen de lead in het provinciale DAB+-project in de provincie en ook nu zijn we trendsettend met een studio die helemaal klaar is voor de toekomst”, aldus nog Vanderfeesten.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Patrick
Patrick
11 mei 2022 - 20:12 20:12

Wat ik niet begrijp is hoe die niet mee-geëvolueerde Carmen in het digitale plaatje plaatst ? Ideaal voor non-stop en VT dat wel, maar not done voor visual en interactieve radio. Toch zo jammer.

jaques
jaques
11 mei 2022 - 11:38 11:38

mooi, prachtig !!

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx