RadioVisie

  • .
    .

FM Goud: keuze voor de toekomst

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het Limburgse FM Goud heeft opnieuw aan z’n toekomst gewerkt. Er werd liefst zevenduizend euro geïnvesteerd in een fonkelnieuwe radiostudio. De vorige werd helemaal ontmanteld, waardoor alles from scratch terug opgebouwd werd. De komende weken wordt links en rechts nog wat gefinetuned. Op zondag 5 juni is er dan tussen 14:00 en 17:00 uur een ‘Open Studio Dag’. Wie de langs wil gaan, moet naar Markt 15 in Peer.

“Dit was een heel traject dat veel voorbereiding vroeg”, begint radiobaas Michel Vanderfeesten. “We zijn daarmee reeds in oktober vorig jaar gestart. De werken vonden eind april en begin deze maand voornamelijk ’s avonds en ’s nachts plaats. We hebben daarnaast de uitval tot een absoluut minimum van slechts enkele minuten kunnen beperken.”

De nieuwe studio is een realisatie van FM Goud technieker Patrick Thijs: “Het is een fijne werkplek voor radiomakers geworden. FM Goud koos bij Aircast Media Solutions voor een D&R Axum menger met split-configuratie. We werken volledig audio over IP via Dante. Geluidskaarten behoren tot het verleden.”

“Er werd stevig ingezet op redundantie met de plaatsing van noodbatterijen, streaming via twee streaminghosts zodat er altijd een fallback-mogelijkheid is, een extra NAS die automatische back-ups maakt tot zelfs een Telenet- en Proximus-verbinding waarbij er automatisch en binnen de minuut geswitcht wordt van provider indien er een internetuitval is. Alles werd mooi weggewerkt in kabelgoten en ingebouwd in twee serverracks.”

“FM Goud was de eerste lokale radiozender in Limburg met een eigen livestream in 2004. We namen de lead in het provinciale DAB+-project in de provincie en ook nu zijn we trendsettend met een studio die helemaal klaar is voor de toekomst”, aldus nog Vanderfeesten.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

FM Goud Kempen: officieel van start

“Ook in coronatijden stevig durven investeren in een nieuw radiostation.” Vorig jaar is ‘FM Goud Kempen’ met testuitzendingen Lees verder

FM Goud Maasland begint er aan

Op 1 oktober 2020 is ‘FM Goud Maasland’ online gestart. Sinds eind maart is men Lees verder

Feest-dj Lucki Luc (even) bij FM Goud

Mei wordt een échte feestmaand in Noord Limburg De populaire Truiense Feest DJ Lucki Luc Lees verder

FM Goud maakt ‘warme’ eindejaarsradio

Het Noord-Limburgse FM Goud zendt op zondagavond 27 december, in volle eindejaarsperiode dus, tussen 19:00 Lees verder

Blad 1594: Gunther D, radio & energie, British DX Club

• Na de zondagsmis, de zondagsquiz • Energie besparen met een stillere radio? • Wat Lees verder

IBC Show terug ‘in het echt’ in Amsterdam

Na twee jaar gedwongen stilte vindt IBC2022 opnieuw plaats van 9 tot 12 september in Lees verder

Duitsland: DAB+ verzekeren tijdens rampen

RFmondial voerde in Hannover met succes een veldtest uit om alternatieve distributieoplossingen voor DAB+-zenders te Lees verder

Radio 2: pendelen tussen Grimbergen en Blankenberge (fotoreportage)

De combinatie radio/televisie en de live uitzendingen zijn altijd goed voor een nieuwsgierige reporter.

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Patrick
Patrick
11 mei 2022 - 20:12 20:12

Wat ik niet begrijp is hoe die niet mee-geëvolueerde Carmen in het digitale plaatje plaatst ? Ideaal voor non-stop en VT dat wel, maar not done voor visual en interactieve radio. Toch zo jammer.

jaques
jaques
11 mei 2022 - 11:38 11:38

mooi, prachtig !!

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx