RadioVisie

  • .
    .

FM Goud is The Christmas Station (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Wie in Noord-Limburg woont en van kerstmuziek houdt, weet inmiddels waar te zijn, want FM Goud verandert traditioneel drie weken lang in The Christmas Station. Ook dit jaar is dat niet anders. Op zondag 7 december wordt weer de switch gemaakt tot en met 26 december.

“De keuze voor 7 december als startdatum is niet toevallig”, zegt Michel Vanderfeesten (foto bovenaan) van FM Goud. “Wij wachten netjes tot Sinterklaas weer richting Spanje vertrokken is. Maar vanaf 7 december hoor je bij ons uitsluitend kerstmuziek. Dat doen we zo overigens al sinds 2004, dus nu al het zestiende jaar op rij.” 

“Aangezien we jaarlijks een verdubbeling van onze luistercijfers zien en we zoveel hartverwarmende reacties krijgen, gaan we jaar na jaar door met onze Gouden Kerst. We hebben daarnaast ook een online kerstkanaal ‘FM Goud – The Christmas Station’. Hier hoor je onze kerstliedjes 365 dagen per jaar. En met succes, zeker in dit barre coronajaar. In oktober 2020 werd een nieuw luisterrecord gevestigd met liefst 19.729 unieke luisteraars.”

Bij Kerstmis horen natuurlijk ook cadeautjes, en die heeft FM Goud ook. Onder de kerstboom ligt er voor ruim 5.000 euro aan prijzen. Meespelen met de eindejaarswedstrijd kan vanaf 7 december op de speciale eindejaarssite. Traditioneel produceerde R&L Video, die exclusief de filmpjes maken voor TV Goud, ook nu weer kerstvideo’s ter promotie. Ze werden reeds vorig jaar in december opgenomen, dus voor de coronacrisis.

In het buitenland, met de Verenigde Staten op kop, bestaan Christmas Stations al sinds jaar en dag. Telkens is er wel een radiozender die al midden oktober een ‘format switch’ maakt en tot aan Kerstmis uitsluitend kerstmuziek de ether instuurt. De meeste stations wachten echter tot na Thanksgiving. Die dag wordt telkens gevierd op de vierde donderdag van de maand november.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx