RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Flirt Sander met Veronica?

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Nog voor de vernieuwde programmering van NPO 3FM op 12 september aanstaande goed en wel uit de startblokken moet komen, staat ze alweer op de helling. Diverse bronnen- onder andere de blog van Patrick Kicken – houden bij hoog en bij laag vol dat Sander Hoogendoorn het helemaal voor gezien houdt bij de publieke jongerenzender en naar Radio Veronica trekt.

Schietschijf

Er gaat geen dag voorbij of het zwakste broertje van de publieke omroepen wordt op de korrel genomen. De rampzalige luistercijfers zijn het mikpunt van spot en vergelijkingen met de zinkende Titanic. Ook de talloze pogingen om via een eindeloze reeks herschikkingen in een rustiger vaarwater te belanden, mislukten. Zeker omdat de vooraf aangekondigde ‘grote’ namen eieren voor hun geld kozen en louter op veiligheid speelden. Kwestie van niet geassocieerd te worden met een ronduit negatieve sfeer.

Genoeg is genoeg

De huidige stand van zaken, plus zijn verwijdering uit de ochtend, zetten blijkbaar ook de 34-jarige Sander Hoogendoorn aan het nadenken. Bij de opmaak van het kersverse schema werd de initiatiefnemer van de corona-steunactie ‘You’ll Never Walk Alone’ (2020), in een niet al te gunstig blok gedropt, namelijk tussen 13:00 uur en 16:00 uur. 

Zeker omdat het pas benoemde NPO 3FM-opperhoofd, Menno de Boer, meer prioriteit aan de muziek wou verlenen. Met weinig geklets dus. Dan maar uitwijken naar de Hilversumse Bergweg richting Radio Veronica waar manager Rob Stenders reeds verschillende malen lovende woorden over Hoogendoorn’s talent uitte? Bovendien krijgt hij tussen 19:00 uur en 22:00 uur de kans om zonder de overdag geldende clausule beperkingen zijn ding te doen. Tot daar de pluspunten.

Onzekerheid

Anderzijds is de overstap naar mediagigant Talpa niet zonder risico’s. Zoals bekend haalde het alternatieve KINK van Michiel Veenstra de bodemprocedure, die de wijze waarop de noodverlenging van de actuele FM-vergunningen werd uitgewerkt, helemaal onderuit. Dat heeft dus tot gevolg dat de schrik er in radioland goed in zit. De frequentieveiling van weleer, de zogenaamde ‘beauty contest’ waarbij enkel het financiële plaatje van fundamenteel belang was, moet immers volledig overgedaan worden.

Dat er hierbij koppen zullen rollen, staat vast. Insiders vrezen daarom dat Radio Veronica één van de slachtoffers zou kunnen worden. Niet echt ideaal dus om Sander Hoogendoorn in optimale omstandigheden te verwelkomen. (FVM)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Marc
Marc
30 juli 2022 - 22:16 22:16

En is Sander zeewaardig, ttz, wordt ie niet zeeziek op een schip? Onze oude Vernica fan heeft zo zijn vereisten voor het personeel! U bent verwittigd. Hij zou Veronica Vintage van een schip willen, en op de originele middengolf frequentie, en illegaal, als piraat dus, want anders is het geen échte!

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx