RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Finland: Bauer blijft maar overnemen (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bauer Media is haar portfolio in Finland flink aan het uitbreiden. Het Duitse mediaconcern dat overal in Europa een flinke vinger in de radiowereld heeft, bezat er al diverse landelijke en regionale commerciële omroepen, maar afgelopen week is nu ook Basso Media, eigenaar van drie radiostations overgenomen.

De overname, inclusief de licenties, werden door de overheid goedgekeurd. Volgens hen ontstaat er geen schadelijke mediaconcentratie omdat Bauer Basso Media als apart bedrijf verder wil laten bestaan. Van deze groep maakt onder andere de dance- en urbanzender Basso Radio, met vijf FM-frequenties in onder meer Helsinki, Turku en Tampere deel uit. Net zoals de zeroes-zender I Love 2K met vijf FM-frequenties in onder meer Helsinki, Turku en Porvoo en het nieuwe muziekstation Box FM in de hoofdstad Helsinki.

De overname komt er enkele maanden nadat de nieuwe FM-vergunningen zijn ingegaan in het land. Eind vorig jaar verwierf Bauer ook reeds de landelijke FM-kavels voor Kiss en Radio Nova. Men kreeg van de Finse overheid eveneens licenties voor diverse regionale zenders, waaronder Suomi Rock en Iskelmä en lokale omroepen, onder meer voor Radio City en Radio Pooki.

In februari dit jaar kwam de eerste grote uitbreiding door de overname van Radio Classic. Deze klassieke zender heeft zeven FM-frequenties in onder meer Helsinki, Turku en Tampere. (radio.nl)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx