RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Ferry reanimeert Monique

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Monique Top 50 van 22 maart 1987 herwerkt voor uitzending

Op de tweede lentedag van 1987 lag het zendschip de MV Ross Revenge in de Theemsmonding te ‘dobberen’. Het was de drijvende thuisbasis van zowel Radio Caroline als Radio Monique. Net als de nieuwsuitzendingen werd een deel van de programma’s tussen 05:00 en 19:00 uur live uitgezonden.  Overdag in het Nederlands, met op 22 maart achtereenvolgens Jan Veldkamp, Wim de Valk en Erwin van der Bliek. Een ander deel van die zaterdagprogrammering was door Eddie Ouwens en Ronald van der Meijden, vooraf op tape gezet in de MMI-studio in Hilversum.

Er was een promotiespot in de maak dat vanaf april 1987 de programmering gewijzigd zou worden. De ochtendshow ‘Opstaan met Monique’ zou dan door Nico Stevens in de MMI studio op voorhand worden opgenomen. Achteraf zou blijken dat dit slechts voor een korte periode het geval was. Ook ‘3 om 3’ ging verdwijnen als live programma om – alweer voorlopig -, een studioprogramma te worden met Max de Graaf. Na ruim een half jaar werd hij van de ‘Monique Top 50’ gehaald. De lijst van 21 maart 1987 was dus zo goed als zijn laatste. Ditmaal kwam hij niet verder dan het draaien van slechts 44 van de 50 platen en ook twee van de negen nieuwkomers in de lijst ontbraken. 

Omdat de noteringen uit de vorige lijst en het aantal weken dat een nummer er in stond nauwelijks genoemd werden door Max, ontbreken veel gegevens voor een perfecte heropname. Bovendien verscheen er ook geen gedrukt exemplaar van. De informatie die er wel is werd grotendeels ontleend aan twee eerdere Top 50 afleveringen waarin Paul Witte op 28 februari 1987 en Erwin van der Bliek op 7 maart (live) gelukkig wel regelmatig relevante hit-gegevens noemden. De Monique Top 50 van 21 maart 1987 is een uitzending in retrosfeer met de reclames, jingles en muziek van toen. (FB)

° Te horen: aanstaande zaterdag 26 maart tussen 12:00 en 15:00 uur in een presentatie van Ferry Eden bij FouteMuziek Radio. Download en/of bekijk de Monique 50, hieronder.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Ronny Troubleyn
Ronny Troubleyn
24 maart 2022 - 19:04 19:04

Deze Top 50 is zaterdag tussen 12 en 15 u ook te horen via Radio Monique 918 https://radiomonique.am/

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx