RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Ferry Maat vervolgt de Soulshow (?)

Met de verhuis naar het eiland Bonaire, op zowat 14 uren vliegen vanuit Brussel, schakelde de befaamde Soulshow met Ferry Maat enkele jaren geleden over naar een mix van non-stop muziek en de heruitzending van gedigitaliseerde afleveringen uit de periode bij TROS Hilversum 3 en bij Radio 3 tot in 1988. Groot was de verrassing nochtans toen de aankondiging voor een nieuwe live show viel. Dat het niet om een late aprilvis ging, bleek deze week toen de bekende donderdagavond van weleer inderdaad opnieuw tot leven kwam.

Van schip tot wal en verder

Van Radio Noordzee Internationaal op het kleurige zendschip de ‘Mebo II’ voor de Nederlandse kust in oktober 1972 tot de publieke omroepen TROS, NCRV, Radio 10, Radio 538 en even bij Radio 2 om uiteindelijk bij Radio Veronica in 2008 de regelmatige presentatie te stoppen. Mooier kon deze gigantische carrière niet zijn. De komst van talloze opties op multimediavlak opende echter ongeziene mogelijkheden.

Weliswaar vanuit zijn nieuwe woonplaats op het idyllische Bonaire, dat doorgaans als populaire vakantiebestemming voor vele toeristen geldt. Online dus met een wereldwijd bereik via de app. Voldoende om het radio icoon te motiveren om sinds zeer lang live te presenteren. De voormalige dj op Ibiza, Annemiek Hoes, die een paar dagen geleden nog in ‘Het Mooiste Meisje Van De Klas’ was te bewonderen, werd ingeschakeld om de administratie bij te houden. Dat was trouwens ook nodig.

Valse start

20.00 uur: Tijdsein, reclame gevolgd door een boodschap van de sponsor en een stilte. Niet voor de storm maar vanwege een technisch euvel, dat gelukkig snel uit de wereld werd verholpen. ‘Star’ van Earth, Wind & Fire werd de opener. Iets wat gezien de voorliefde van Ferry voor de band uit Chicago meer dan voorspelbaar was. De onverwoestbare drive, de strakke presentatie afgewisseld met de onberispelijke mix met de onverslijtbare jingles van Wolfman Jack benadrukten het bruisende gevoel van weleer.

Geen wonder dat alle mogelijke chatrooms, Facebook en Instagram onder de complete overrompeling bezweken. Rick James, Quincy Jones, Rose Royce, James ‘D Train’ Williams, Chic, de disco en de funk straalden als nooit ter voren. En alsof dit lekker gevoel nog niet volstond, zorgde het nieuws over de opheffing van de lokale lockdown en de heropening van de lokale winkels, restaurants en bars voor net geen spontaan virtueel discofeestje.

Soulklant is koning

Enthousiasme alom toen de smaakmakers van weleer zoals ‘Somebody’s Else’s Guy’ van Jocelyn Brown, ‘All Of My For All Of You’, de hit van 9.9 en de extra lange versie van ‘Act Like You Know’ uit 1982 van Fat Larry’s Band op verzoek de sfeer optimaliseerden. Genoeg om te besluiten om volgende week deze show even bruisend te vervolgen. Een verrassende wending dus die uiteraard een staande maar niet hoorbare ovatie kreeg.

En de aangevraagde tracks, die door de drukte het twee uur durende vuurwerk niet haalden? Even langer blijven luisteren kwestie van de tevredenheid onder het luistervolk te maximaliseren. Een ding was wel duidelijk: de terugkeer van de Soulshow live was duidelijk een schot in de roos. Op Soulshow.nl ontdekt men bovendien alle informatie over de dagelijkse OldSkool Shows en over het downloaden van de app.   (FVM)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx