RadioVisie

  • .
    .

Ferry Maat startte op Paradise FM

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Dat een flinke lading stations bij de bedenker van de Soulshow zou aankloppen met de vriendelijke vraag om hun programmaschema op te smukken, lag in de lijn van de verwachtingen. Afgelopen nacht schaarde Paradise 103,1 FM in Willemstad op het eiland Curaçao zich in de rij van wekelijkse afnemers van twee uur overheerlijk soul, funk en disco.

Niet de mancave maar de bekende club Trocadero op Bonaire functioneerde als tijdelijke studio om tevens het lokale Mega Classics FM op 99,5 MHz te verwelkomen. Geen ‘Ladies Night’ zonder sidekick Annemiek waardoor het na de wereldwijd tropische dag aangenaam Kool in the Gang werd. ‘Can’t Let Go’ van Earth, Wind & Fire was ongetwijfeld de ultieme liefdesverklaring aan het steeds weer boeiende en dynamische radiowerk. 

Dat ondanks de regen van verzoeken via de inmiddels overvolle chat het nieuwe werk een prominente plaats bekleedde, bewees de zomerse remix door Incognito van George Benson’s ‘Love X Love’ door Full Flava met zangeres Izzy Chase, gevolgd door het massaal gewenste ‘Summertime’ van DJ Jazzy Jeff. Waar een Will Smith was, was – in dit geval – duidelijk een weg naar (het muziek)Paradise (op) 103,1 FM. 

Let’s hear it from Ferry

Tijd om de jarige Deniece Williams extra in de belangstelling te zetten. ‘Let’s Hear It From The Boy’ uit de soundtrack van de film ‘Footloose’ omschreef producer George Duke blijkbaar ooit als ‘zijn slechtst afgewerkte studiotrack’. Een bizarre conclusie gezien het wereldwijde succes in 1984. Dan maar Rick ‘Dance With Me’ James, Tom ‘Funkin’ For Jamaica’ Browne en de actuele smaakmaker in de Engelse Soul Chart Regi Myrix in een absolute Marvin Gaye mood. 

° Lees verder onder de foto

Dit is de studio op Bonaire waar iedere donderdagavond om 20:00 uur een Live Soulshow wordt gemaakt.

De uitnodiging om naar de tropische eilanden voor een deugddoende en voor een energieke vakantie af te zakken, knalde ondanks de ongewenst repeterende beats door de hitte uit de speakers. De pret dekte gelukkig de technische uitschuivers met de mantel der liefde zodat ‘Runaway’ van Loleatta Holloway en ‘Dreamer ‘ van The L.A. Boppers netjes het eerste deel vervolledigden.

Michael Jackson liep als een soort rode draad door het vervolg. Eerst met de originele versie uit 1975 van ‘A Brand New Day’ uit de verfilming van ‘The Wizard Of Oz’ door Luther Vandross om vervolgens helemaal met ‘Off The Wall’ uit zijn – inderdaad – gelijknamige beste album in de demoversie te verrassen. Verborgen schatten uit de onwaarschijnlijke rijke archieven van de Soulshow 2.0 (of was toch The Next Episode?) 

En helemaal terug van weggeweest: de ‘Bond van Doorstarters’ waarbij de handige doe-het-zelvers uit de nachtclubs en de volgelingen van Ben Liebrand zich konden uitleven. Gevolg: een vloedgolf van bijwijlen knappe mixen uit de jaren ’80 en ’90 dankzij onder meer Rob Mulder. Voldoende om een revival in te luiden? ‘Do It For love’ van The Brothers Johnson zette helaas veel te snel een punt achter de kennismaking voor de luisteraars. Dan maar haar uitwuiven na het zoveelste spetterende feest met ‘Don’t Go Lose It Baby’ van de Zuidafrikaanse trompettist Hugh Masekela. (FVM)

Volgende afspraak:

° Paradise FM 103,1 FM donderdag: 19:00 uur tot 21:00 uur (lokale tijd)
° Mega Hit FM: 99,5 FM donderdag: 20:00 uur tot 22:00 uur (lokale tijd)
° Radio Soulshow: De Benelux: 20:00 uur en 22:00 uur (Belgisch-Nederlandse tijd)
° Soulshow.nl geeft bovendien alle informatie over de dagelijkse OldSkool Shows en over het downloaden van de app.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Ferry Maat ook op Paradise FM

Vanaf aanstaande donderdag 3 juni, is de legendarische Soulshow van Ferry Maat beschikbaar voor alle Lees verder

Ferry Maat Soulshow: These are the good times

Het ziet er opnieuw naar uit dat donderdag dé koopavond wordt. Snel alles in het Lees verder

Ferry Maat Soulshow: The next episode

Dat de onverwachte terugkeer van de meest swingende soundtrack tijdens de populairste koopavond van de Lees verder

Liedjes worden korter en dat is de schuld van TikTok

Het aandeel van songs onder de drie minuten in de Amerikaanse hitlijst is van 4 Lees verder

Metejoor wint Qmusic Award voor Hit van het Jaar (video)

De uitreiking gebeurde tijdens de allereerste editie van Q-Pop in een kolkend Sportpaleis.

Radio Veronica in beroep tegen boete

Ondertussen werd duidelijk dat Kink, het alternatieve station van Jan Hoogesteijn, achter de klacht zat.

De vele Veronica-plaatjes van Vader Abraham

Hans Knot bezorgde ons een lijstje van alle speciale Veronica-plaatjes die Pierre Kartner destijds produceerde.

Carnavalsradio Oilsjt Mjoezik nu ook op FM

Op vrijdag 18 november trekt carnavalsradio Oilsjt Mjoezik alle registers open voor het carnavalsseizoen 2022-2023, Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx