RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Ferry Maat Soulshow: These are the good times

Het ziet er opnieuw naar uit dat donderdag dé koopavond wordt. Snel alles in het winkelkarretje gooien om vervolgens thuis, na het volproppen van de schappen, de speakers op Soulshow-niveau te hijsen. Pump Up The Volume dus met een reep Mar(r)s als dessert in de hand. En omdat de lawine van overweldigende reacties bij de vorige episodes nauwelijks in te dijken was, groeide de inspiratie voor alweer een stevig feestje ‘made op Bonaire’. Ver weg van de koude en miezerige Benelux maar tegelijkertijd hartverwarmend gezellig. Met andere woorden: let’s groove!

Na een technisch ongewilde dubbele dosis Tiramisu, spontaan aangeboden door de gulle sponsor, was het tijd voor een knallende opening met de band die maar al te graag in de voetsporen van hun grote voorbeeld uit Chicago Earth, Wind & Fire trad. Dayton dus met een heerlijke lekkernij van om en bij de acht minuten. Om in de oren te laten wegsmelten richting een wereld van stevige blazers, krachtige vocals en een vocoder die zomaar van Herbie Hancock kon geleend zijn. 

Dan verrassend nieuws: ‘Can You Feel It’ van The Jacksons kreeg door toedoen van muzikant en gospelzanger Kirk Franklin een bijna volledige make over. De atypische akkoorden ter ondersteuning van de toegevoegde stem van ‘The King of Pop’, zorgden voor een meer dan verdienstelijke 2.0 versie. Dat Ferry Maat ook in België talloze aanhangers telt, vertaalde zich ondertussen in een reeks aanvragen voor Phillytracks. ‘Let’s Clean Up The Ghetto’ van The Philadelphia All Stars was het antwoord op ‘U vraagt en Ferry draait’. 

Tijdens ‘Heavenly’ van Phyllis Hyman bepaalde een humeurige computer plots de gang van zaken. Aankondigingen van een oude Soulshow bij Radio 538 stoorden het tot dan toe vlekkeloos verlopen verhaal. Een ongewenst tussendoortje dat met de mantel der liefde werd toegedekt omdat alles zich nog in de opstartfase bevindt. ‘Spend The Night’ van The Cool Notes uit 1985 in een zomerse houseversie? 

Het gewenningsproces nam nauwelijks een handvol seconden in beslag. Best te pruimen dus. Cameo en The Breckers Brothers dan maar om het funkgehalte op te vijzelen. De pret kon niet meer op maar de tijd kende helaas geen genade want pianist Rodney Franklin zorgde alweer voor een passende eindgeneriek. Volgende week een nieuwe dosis heerlijk opzwepende soul en disco? De afspraak is gemaakt. (FVM)

° Op Soulshow.nl is alle informatie over de dagelijkse OldSkool Shows en over het downloaden van de app te ontdekken. 


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx