RadioVisie

  • .
    .

Ferry Maat Soulshow: The next episode

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Dat de onverwachte terugkeer van de meest swingende soundtrack tijdens de populairste koopavond van de week heel wat teweeg bracht, was uiteraard een understatement. De ware tsunami van enthousiaste reacties stimuleerden Ferry Maat tot een bruisend vervolg. Ondanks de wisselende weersomstandigheden en een dreigende elektriciteitspanne die als een donkere wolk over de happening hangen, bleven de weergoden op Bonaire de show gunstig gezind. Gelukkig maar.  

In tegenstelling tot vorige week om 20:00 uur waren er dit keer geen technische haperingen maar was er wel een knallend begin van de show met The Trammps en ‘Love Epidemic’. Kwestie van een nieuw blik legendarische en onvergetelijke klassiekers te openen. ‘Walking in Rhythm’ van trompettist Donald Byrd en zijn Blackbyrds legde bijna de link met grootmeester Herbie Hancock, al kwam die even niet ter sprake.

Dat er in Nederland, tijdens de hoogdagen van de Soulshow in de vorige eeuw bij de TROS, heel wat degelijk soul- en dance materiaal verscheen, bewezen Mai Tai, Spargo, The Maastrichtse Chaplin Band, American Gypsy met zangeres Lisa Boray, Fruitcake en de Utrechtse Novo Band, die met ‘You Gonna Be Mine’ fink scoorde. Een rijkelijk gevulde catalogus dus waarbij de voortreffelijke tracks voor het grijpen lagen. 

° Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Gewoonweg niet te stoppen

Helemaal nostalgisch werd het programma toen een compleet vergeten mix van onder het stof werd gehaald: ‘Ma Quale Idea’ van Pino D’Angio en ‘Rhythm Talk’ van Jocko Henderson, doorspekt met ‘Ain’t No Stoppin’ Us Now’ van Mcfadden and Whitehead. Drie hits met een duidelijke overeenkomst maar bovenal met eindeloos luisterplezier. Of er ook ruimte was voor nieuwe tracks?

Van de samenwerking tussen Mark Knight en Beverly Knight tot de band Tristan met zangeres Jaycilee Teterissa, die met een cocktail van soul, jazz en fusion of kortweg acid jazz zich gemakkelijk naast de Britse band Shakatak kon hijsen. ‘Bon Bon Vie’ van T.S. Monk, als slot, stond zeker niet mis. Zeker met de heropening van de terrasjes her en der, inclusief de nakende versoepelingen in België, iets om zich aan op te trekken. 

‘Time flies when you’re having fun’. Zeker weten want want met de ‘The Groove’, de instrumentale hit van Rodney Franklin, viel het doek over een alweer knusse Soulshow waarbij nostalgie en actualiteit één stevig geheel vormden. Met centraal de onmisbare drive van Ferry Maat en sidekick Annemiek Hoes, die een iets mindere prominente rol vertolkte. Maar goed nieuws en -vooral- tot grote opluchting voor de wereldwijde fans, de kogel is door de kerk: het vervolg van de Soulshow is verzekerd met een nieuwe afspraak op donderdag 6 mei tussen 20:00 uur en 22:00 uur.

En voor wie wil blijven genieten: Soulshow.nl levert alle informatie over de dagelijkse OldSkool Shows en over het downloaden van de app. (FVM)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Ferry Maat vervolgt de Soulshow (?)

Met de verhuis naar het eiland Bonaire, op zowat 14 uren vliegen vanuit Brussel, schakelde Lees verder

Ferry Maat: Vijf jaar Soulshow Radio (audio)

Eén van die radiomakers, dj’s of indien u dat verkiest presentators die in het collectieve Lees verder

Jingleweb neemt jingle-archief Ferry Maat over

Jingleweb heeft opnieuw een mooi jingles-archief kunnen overnemen. Dit keer betreft het de complete productie Lees verder

Blad 788: Ferry Maat, Reddit Talk, AM Radio (video)

• Ferry Maat doet het weer live én met een nieuw maatje • En hier Lees verder

‘Waterloo’ bovenaan ‘NPO Radio 2 Songfestival Top 50’

'Waterloo' van ABBA staat op de eerste plaats van de 'NPO Radio 2 Songfestival Top Lees verder

Release party nieuw boek Leo Weijers

De release party voor pers en genodigden van ‘Zo te sterven op het water; een Lees verder

Documentaire over het iconische ‘Countdown’ (video)

Wie drie 'begrippen' zou moeten geven om 'Veronica' te definiëren komt ongetwijfeld uit op offshore Lees verder

Klara en de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello – 1 (video)

Voor het eerst hechte samenwerking met Canvas Na de uitgestelde editie van 2020 en die Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
5 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Johnny de pony
Johnny de pony
2 mei 2021 - 10:53 10:53

Sinds Radio Noordzee Int. luisteraar van de Soulshow. Ben In 2012 ook naar het 40jarig jubileum geweest in Bussum. In Nederland appreciëren ze voluit soul,funk,groove music op de radio. In Vlaanderen noemt men dat foute muziek. Ik noem dat foute radio.

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
2 mei 2021 - 15:00 15:00
Antwoord aan  Johnny de pony

Dat is nu eenmaal het grote verschil tussen het Nederlandse en het Vlaamse publiek, terwijl het genre in Nederland miljoenen Nederlanders kon boeien dank zij Ferry Maat, hebben wij hier nooit een kanjer gevonden die ervoor kon zorgen om de “black music” in de schijnwerpers te plaatsen…..
Ikzelf maakte eerst acht jaren als presentator (jaren 80) later nog eens zes jaren als producer en co-producer (2005/2013-2018) zelfs op de Nederlandse Soulradio een “soulshow” dus kan er best over meepraten !

Johnny de pony
Johnny de pony
2 mei 2021 - 23:02 23:02
Antwoord aan  Claude Van Isterdael

Soul Radio van Mart van de Stadt is mij ook zeer bekend. En in de ether FM & DAB+ Sublime. Inderdaad een kanjer is er nooit geweest in Vlaanderen. Guy De Prez deed Funky Town op Radio 2 maar of die zelf de muziek leuk vond betwijfel ik 😉

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
3 mei 2021 - 10:03 10:03
Antwoord aan  Johnny de pony

Klopt Johnny, “Funky Town” was slechts een flauw afkooksel van de “soulshow” en een timide poging om het genre wat meer glans te geven in Vlaanderen, helaas zonder veel resultaat….

Rett
Rett
1 mei 2021 - 00:32 00:32

mooi verslag van een fijne show.

Bossradio eist stilletjesaan weer z’n plaats op,
en hoe zalig is dat ?

elke donderdag weer Fer op Soulshow
elke vrijdag is er de replay van Rosko, Bruno Hantson en Johnny Lewis bij RMAI
op zaterdagavond idem daar maar dan de first run
en ‘s middags eerst Lion, de drie sjarels en daarna de Radioshack
op zondag Edwin en Daniel bij Jamm en Shaun Tilley bij AQLN

Op de duur gaan we toch een agenda moeten aanschaffen om niks te missen 😉

Don`t copy text!
5
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x