RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Ferry Maat ook op Paradise FM

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Vanaf aanstaande donderdag 3 juni, is de legendarische Soulshow van Ferry Maat beschikbaar voor alle geïnteresseerde radiostations. Paradise FM via 103.1 MHz te beluisteren op Curaçao grijpt daarom de kans met beide handen aan om de aanloop naar het weekend maximaal op te vrolijken. 

Na de sluiting op 31 augustus 1974 van de zeezender Radio Noordzee Internationaal, toen uitzendend vanaf het veelkleurige schip de Mebo II , bleven de liefhebbers deze wekelijkse Soulshow massaal trouw aan het programma dat onderdak vond bij achtereenvolgens Radio 10, Hitradio (het latere Radio 538), Radio Veronica (Hilversum 3), Sublime (de uitloper van Arrow Jazz FM).

In 2015 volgde de omschakeling naar een online radiostation, dat dag in dag uit de allerbeste soul, funk en disco programmeerde. Ook de shows uit de hoogdagen van de TROS-periode bij Hilversum 3 en bij Radio 3 kwamen regelmatig aan bod. Vanwege zijn gigantische bijdrage tot de verdere ontwikkeling van de Nederlandse dansmuziek ontving Maat, die ook nog de Nederlandse Top 40 en van de Europarade Top 30 presenteerde, ook diverse prestigieuze onderscheidingen zoals de Marconi Oeuvre Award en de Gouden Harp. 

De recente beslissing om de donderdagse show opnieuw live te brengen, lokte niet alleen enorm veel enthousiasme uit maar genoot ook belangstelling van talrijke radiostations. En vermits het format van de Soulshow 2.0 alias the Next Episode perfect correspondeerde met de muziekmix van Paradise FM, met als vertrekpunt de jaren ’80, ’90 en het actueelste Top 40 werk in Willemstad, kwam het vrij snel tot een akkoord. Het was trouwens Ferry Maat zelf, die het nieuws over de op til zijnde samenwerking tijdens de ochtendshow van Maarten Schakel onthulde. 

Samengevat

Concreet houdt deze wijziging dus in dat de Soulshow elke donderdag twee maal zal te beluisteren zijn. Enerzijds vanuit zijn woonplaats op Bonaire tussen 14:00 uur en 16:00 uur lokale tijd (20:00 uur en 22:00 uur Belgische tijd). Anderzijds ’s avonds tussen 19:00 uur en 21:00 uur (01:00 uur en 03:00 uur Belgische tijd op Curaçao via Paradise 103.1 FM. (FVM)

° Soulshow.nl geeft alle informatie over de dagelijkse OldSkool Shows en over het downloaden van de app.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx