RadioVisie

  • .
    .

Ferry laat Monique opnieuw aan het woord

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Monique Top 50 van 5 september 1987 in retro-uitvoering

‘Zomerradio Monique’ klonk het begin september 1987 elk uur vanaf de Noordzee via de 963 kHz. Het zendschema was een mix van programma’s die opgenomen waren in de Hilversumse MMI-studio en live vanaf het zendschip de Ross Revenge (waar vandaan ook Radio Caroline in de lucht was) kwamen. Allemaal verzorgd door Dick Verheul, Luc Dardin en nieuwkomer Sebastiaan Black.

Opvallend was het magere aantal reclames wat zich automatisch vertaalde in weinig inkomsten. Daardoor was uitbetaling van de medewerkers problematisch geworden en was het verloop ook vrij groot. In de maand september stagneerde de bevoorrading vanwege slecht weer, waardoor men aan boord was aangewezen op het herhalen van reeds gebruikte MMI-tapes.

Achter de schermen van MMI en Monique werd uitgekeken naar een nieuwe investeerder dan wel een koper van het radiostation. Juist rond die tijd, half oktober 1987, zou de prachtige – negentig meter hoge – zendmast breken en naar beneden komen…

Hitlijst met veel humor

Op 5 september 1987 presenteerde Luc Dardin (Luc van Rooij) de ‘Monique Top 50’ tussen 12:00 en 15:00 uur. Dick Verheul meldde in zijn programma dat alle nieuwsuitzendingen die ochtend door Sebastiaan Black zouden worden gedaan, omdat Luc te druk was met zijn voorbereidingen van de hitlijst. Dat had hij niet half aangepakt want er was zowel een muzikaal overzicht van de verdwenen platen als een Top 10-overzicht.

Bovendien was de uitzending uitstekend getimed, kwamen alle vijftig platen aan bod en werd de relevante informatie telkens genoemd in een voor de rest verrassend losse en vaak geestige presentatie. Op nummer 11 draaide hij bijvoorbeeld, bij wijze van grap, de gelijknamige maar weerzinwekkende achterzijde van ‘Balla’. Terwijl Luc in deze Top 50 van A-Ha het nieuwste Bond-thema ‘The living daylights’ liet horen, meldde hij dat zijn collega’s in de messroom op videoband naar de eerdere Bond-film ‘A view to a kill’ zaten te kijken.

‘Ander gevoel dan bij Mi Amigo

Tegen deze achtergrond nam Ferry Eden een nieuwe retro-editie van de ‘Monique Top 50’ op. Het gaat om de origineel op 5 september 1987 uitgezonden lijst. Met alle platen van toen, de jingles en de reclames op de plekjes van weleer. Zelf had hij het station een maand eerder verlaten.

Ferry Eden: “Ik zat zoals wel vaker weer op achterstallig geld van mijn boordperiode te wachten en was het leven op het zendschip ook wat ontgroeid. Als vader van een jong gezin lag mijn aandacht ondertussen ook ergens anders. En achterstallige betalingen die mij in het eerdere vrijgezellenbestaan bij Mi Amigo niet zo deerden, kon ik me nu niet meer permitteren. Bovendien ben ik eigenlijk ook wel blij dat ik die ontluisterende situatie rond en net na de mastbreuk daar niet meer heb meegemaakt. Voor mij is deze lijst van 35 jaar terug, zo kort na het einde van mijn zeezendertijdperk, wel een leuke ervaring.”

Op zaterdag 24 september te beluisteren via FouteMuziekRadio en Radio Monique tussen 12:00 en 15:00. En volgende week gedurende een korte periode te downloaden via deze hyperlink.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

‘RNI Top 50’ van 22/01/1972 met Ferry Eden

‘Blijft hij of gaat hij weg’, dat was bij Radio Noordzee Internationaal (RNI), begin 1972 Lees verder

‘Mi Amigo Top 50’ met Ferry Eden (audio)

Remake van de lijst van 30 oktober 1976 Zoals wel vaker in de geschiedenis van Lees verder

Ferry Eden met ‘nieuwe’ Mi Amigo Top 50

Zaterdag 25 april op FouteMeziekRadio   Het is lente 1978 op het zendschip MV Mi Amigo in Lees verder

Menuwissel: Ferry Eden presenteert RNI Top 50

Via FouteMuziekRadio is er aanstaande zaterdag 27 juli 2019 voor de afwisseling weer eens een Lees verder

Caroline North: verzegeld pakket, in geval van nood openen (video & audio)

In 1965 praatte de Nederlandse correspondent van de GPD met kapitein Kooger van de MV Lees verder

Koop een uur zendtijd op de Jenni Baynton

Aanstaande weekeinde wordt de tweede editie van de ‘Vinyl Top 333’ uitgezonden tijdens een driedaagse Lees verder

Radio Caroline North: één jaar later (audio & video)

Sinds de kerstperiode 2021 scant Hans Knot een enorme collectie krantenknipsels verzameld door één van Lees verder

Small City versus big city (video)

De herfst avant la lettre in carnavalstad Aalst waar het als radiostation, mits het surfen op Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx