RadioVisie

  • .
    .

Ferry Eden met ‘nieuwe’ Mi Amigo Top 50

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Zaterdag 25 april op FouteMeziekRadio  

Het is lente 1978 op het zendschip MV Mi Amigo in de Theemsmonding voor de Britse kust. Aan boord waren naast matroos Otto ook de deejays Dick Verheul, Rob Hudson en Ferry Eden (foto bovenaan) aanwezig. Deze laatste presenteerde de Mi Amigo Top 50. Een vervelende periode waarin Stan Haag, Michelle, Frank van der Mast, Hugo Meulenhoff en (tijdelijk) Marc Jacobs waren vertrokken, was net afgesloten.

Door dit onverwachte vertrek was Ferry Eden lang aan boord geweest en had van Mi Amigo-zijde het record aan-boord-zitten op zijn naam gekregen. Bij Radio Caroline viel Tony Allan die de twijfelachtige eer te beurt. Beide records zouden diezelfde zomer echter sneuvelen door een nog langer verblijf van Marc Jacobs.

In december 1977 was Ton Schipper (foto) in Playa d’Aro de nieuwe deejay, half januari 1978 volgde Rob Hudson, in februari Dick Verheul en in maart 1978 Johan Visser. Herman de Graaf en Ferry Eden waren de enige twee deejays die nog door Sylvain Tack was aangenomen. Zijn bemoeienis gebeurde meer op afstand, vooral omdat hij te horen had gekregen dat er eind zou komen aan de Spaanse gedoogsituatie van Radio Mi Amigo.

Het land zocht aansluiting bij de EEG en kon de zeezender om die reden niet heel veel langer een legale thuisbasis bieden. Bovendien was de Mi Amigo-baas, met het vertrek van de oude ploeg, hardhandig gewezen op de slechte staat van het schip. Vooral Stan Haag en Frank van der Mast lieten uit frustratie niet na zich daarover negatief uit te laten. Het liefst in de pers. 

Wat niemand wist, was dat de Vlaamse organisatoren Patrick Valain en Germain Boi in de Griekse haven Piraeus een schip hadden aangekocht. Textielmagnaat en voormalig Radio Atlantis-eigenaar Adriaan van Landschoot was één van de vier financiers. Sylvain Tack was een andere en hij zou als bijdrage de middengolfzender aanschaffen. De bedoeling was om nog vóór het nieuwe herfst-winterseizoen 1978-1979 een nieuw, eigen Mi Amigo-zendschip gereed te hebben. Nog een winter op het oude zendschip vonden de Mi Amigo-managers niet verantwoord. Dat het met de nieuwe schuit, de MS Magdalena, allemaal anders zou lopen is bekend. Het hele verhaal is te lezen in het boek ‘Mi Amigo, de Vlaamse Tack van de zeezenders’.

Aan boord van het oude zendschip werd afscheid genomen van de Mi Amigo-studio met het antieke Gates-mengpaneel. Het werd vervangen door nieuw exemplaar van DNR. Van die gelegenheid werd ook gebruik gemaakt om tegenover de oude studio een nieuwe te bouwen. De klus werd door Peter Chicago en Otto geklaard. Alle programma’s kwamen tijdelijk uit de Caroline-studio, benedendeks.

Eind april kon de nieuwe studio in gebruik worden genomen, maar in de eerste meidagen moest er nog wel geschaafd worden aan de geluidskwaliteit. De Top 50 van 22 april 1978 zat bomvol reclame, na elke plaat wel één. Sommige adverteerders kwamen zelfs tweemaal per uur aan bod. In deze retroversie met Ferry Eden zit meer reclame dan anders, maar doublures werden vermeden. De lijst is aanstaande zaterdag 25 april 2020 tussen 12:00 en 15:00 uur via FouteMeziekRadio te beluisteren.  


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het is vandaag 12 september… 1979 (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag Lees verder

Het is vandaag 25 juli… 1987 (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag Lees verder

Menuwissel: Ferry Eden presenteert RNI Top 50

Via FouteMuziekRadio is er aanstaande zaterdag 27 juli 2019 voor de afwisseling weer eens een Lees verder

Mi Amigo Top 50: Ferry Eden doet het dubbel

Top 50 van 14 juli 1974 in twee verschillende uitvoeringen Naar trouwe en goede maandelijkse Lees verder

Retro ‘Mi Amigo Top 50’ met Ferry Eden

Zaterdag aanstaande 2 maart, is via foutemuziekradio.nl de ‘Mi Amigo Top 50’ van 18 maart Lees verder

De kerstwensen van Haike, Ferry en Herman

Kerst draait om vrede, om goede wil, het beste doen voor iedereen. Maar kerst is Lees verder

Blad 454: Rob, Ferry, Castor en RMC (video)

En wie hebt u vandaag al ontmoet? Wij zagen alleen de postbode. Hij parkeerde voor Lees verder

Blad 348: Expres, Paul, Singjaal, Ferry en Felix (audio)

De ene Expres is de ander niet en ook deze CEO is uniek en moet Lees verder

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx