RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

FamilyRadio wordt meer Familie Radio

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

‘Never change a winning team’ (we zochten maar vonden geen Nederlandstalig equivalent) of ‘Verandering van spijs doet eten’ – ‘Variety is the spice of life’ (Kijk, omgekeerd lukt het wel). Het is vaak kiezen of delen. En dat is niet altijd makkelijk. Da’s zo’n beetje de keuze waar FamilyRadio onlangs voor stond.

Verbannen van de FM-band en een doorstart gemaakt via de digitale ether. We wilden wel eens weten hoe de verhuis naar DAB+, na tien maanden, beviel. We belden op een perfect moment, want ze hadden er net een ander formaat uitgedacht. De afgelopen maanden werd achter de schermen flink gewerkt aan een nieuwe muziekdatabase. En daarbij werd geopteerd om het aanbod Vlaamse producties gevoelig te verhogen, tegelijk zal albummuziek meer en beter gepromoot worden.  
 
De ‘Prachtplaat’, vergelijkbaar met de onlangs breed in de pers uitgesmeerde ‘Trotsplaat’ van de VBRO blijft bestaan. De muziekredactie kiest elke week een nummer dat massaal gedraaid en gesteund wordt. Waarbij programma-verantwoordelijke Steven Caulier (foto) benadrukt dat die keuze onafhankelijk gebeurt en de artiest in kwestie geen factuur krijgt, noch dat er enige andere vorm van compensatie wordt gevraagd. In cijfertaal betekent dit dat het bewuste liedje dagelijks twaalf te beluisteren zal zijn.

Sedert vorig weekend maakt de luisteraar ook kennis met ‘plugplaten’. Songs die eveneens gekozen worden door de redactie en die niet noodzakelijk nieuw hoeven te zijn. Zo kan een plugplaat perfect een albumtrack zijn uit het meest recente album van een artiest. Alweer houdt Caulier eraan om te benadrukken dat ook die vorm van promotie gratis is en dat zal blijven.

In een eerste fase wisselen drie plugplaten de ‘Prachtplaat’ af. Met andere woorden, wanneer deze laatste niet gedraaid wordt, hoor je één van de drie plugplaten. In een volgende fase zal de luisteraar, in de reguliere playlist, ook die plugplaten verwerkt te horen krijgen.

‘Waarom die aandacht voor albums?’, wilden we weten. “We krijgen heel vaak pareltjes van albums binnen, het is zonde om daar niets mee te doen. Daarom krijgen ze voortaan een plaats in de reguliere playlist. Luisteraars zullen binnenkort een nummer horen voorbij komen dat niet als singel werd of wordt uitgebracht, maar dat wel is weerhouden om onze te playlisten op te vrolijken”, aldus Steven Caulier.

“We laten onze sterren ook weer aan het woord in specifieke spotjes, ingesproken door de artiesten zelf. Herkenbaar en op en top FamilyRadio want bij ons zijn ze immers thuis. Binnenkort lanceren we nog meer nieuwe zaken, want we timmeren verder aan onze op en top Vlaamse radiozender!”

‘The proof of the pudding is in the eating’. Een idee mag nog zo goed lijken, de enige manier om erachter te komen of het idee ook echt goed is, is het uit te voeren en het resultaat te zien. Waarna de cirkel helemaal rond is…


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx