Family-ruzie in Oudenaarde Radio Brouwer in conflict met een schepen

Leestijd: 2 minuten

In het voorjaar alarmeerde Radio Brouwer in Oudenaarde reeds dat het uitbreidingsgebied in het frequentieplan hen verplichtte om een nieuwe zendmast te plaatsen. De kosten werden geschat op 20.000 euro, de omroep die al 35 jaar puur met vrijwilligers werkt meende dat geld niet bijeen te krijgen en zag de bui hangen. Het stadsbestuur bood echter een nieuw radiohuis aan en een locatie voor de zendmast. Radio Brouwer besloot alsnog de grote stap niet te wagen en er de stekker uit te trekken eind dit jaar. De vereniging diende geen nieuwe aanvraag meer in. 

Voor pakket 97 werd vorige vrijdag de vzw Digitaal erkend (ClubFM Oudenaarde). Dat is in het verkeerde keelgat geschoten van voorzitter Pedro Smeijter van Radio Brouwer, hij voelt zich in de steek gelaten door het stadsbestuur, meer bepaald door schepen Peter Simoens. Op 14 april hadden de bestuurders van Familyradio Oudenaarde ontslag genomen uit de vzw Digitaal, als nieuwe bestuurders kwamen onder meer muziekmanager Patrick Vandewattijne en zijn dochter, en schepen Simoens in de vereniging. Vandewattijne was gekend als DJ en als Van Dyck Publishing, hij lanceerde tevens Laura Lynn en Swoop in de muziekwereld. 

Publicatie in het Staatsblad

Vandewattijne bevestigt de radioplannen, schepen Simoens ontkent echter zich als bestuurder te hebben opgegeven. Uiteraard zijn de mensen van Radio Brouwer nu verbolgen, zij verwijten de schepen schijnheiligheid en zelfs belangenvermenging. Muziekmanager Patrick  Vandewattijne is de manager van de zoon van de schepen, doch hij verwijst naar Familyradio voor de opstelling van het document. Daar is eigenaar Christophe Moens nog gebruiker van de frequentie tot eind dit jaar, hij wou volgens de krant enkel ontwijkend antwoorden

° Lees ook: Lokale radio’s gooien nu al de handdoek

Deel dit artikel
Belgian Radio Day
Amptec
Amptec
Broadcast Partners
Spotlight
TVV Sound

2 gedachten over “Family-ruzie in Oudenaarde

 • di 5 dec 2017 om 20:07
  Permalink

  Duidelijk een poging tot ketenvorming door middels van een vzw met stromannen,met de bedoeling zoveel mogelijk kavels binnen te halen ,ging men hier niet op toezien dat dit niet ging gebeuren.Family radio/Club Fm haalt hiermee in en rond Gent,regio Eeklo,Deinze,Aalter en ook Oudenaarde op zijn minst 6 a 7 frequentiekavels binnen

  Beantwoorden
 • za 13 jan 2018 om 01:13
  Permalink

  Het weze duidelijk dat ik nooit enige goedkeuring of handtekening heb gegeven voor de oprichting van een nieuwe radio ! Samen met het stadsbestuur heb ik er keihard voor gepleit om onze lokale Oudenaardse radio Brouwer te behouden. Laatstgenoemde radio heeft echter totaal autonoom en vrijwillig beslist om geen erkenningsdossier in te dienen, wat uiteraard haar recht is, en dit voornamelijk bij gebrek aan voldoende vrijwilligers voor een veel groter zendbereik.
  Met vriendelijke groeten,
  Peter Simoens
  Schepen stad Oudenaarde.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *