RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Facebook komt met lipsync voor ‘portal speakers’ (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In de Lage Landen zijn de ‘slimme luidsprekers’ nog echt niet doorgebroken. In de Verenigde Staten daarentegen staan ze ondertussen in menig huishouden. Na de feestdagen zal hun aantal ongetwijfeld nog flink toenemen. Er zijn tal van variaties in het soort ‘smart speakers’.

Met en zonder scherm, toestellen die zich vooral concentreren op muziek doorheen het hele huis, in hoge kwaliteit, of luidsprekers die vooral functioneel willen zijn. Ook Facebook heeft slimme luidsprekers – alhoewel heel wat personen nog wantrouwig staan tegenover dat soort apparaten. Die slimme toestellen luisteren immers voortdurend mee. Als je daarbij ook nog eens de bedenking maakt dat Facebook zelf het toestel levert, dan is een mogelijke vorm van ongerustheid eerder dichtbij dan veraf.  

En daarom probeert het sociale medium de gebruikers te lokken met leuke dingen waartoe deze apparaten in staat zijn, hen te verleiden met bijvoorbeeld gimmicks die je ook bij het populaire TikTok kan doen. Concreet gaat het over MicDrop, een lipsync tool waarmee je tijdens een videogesprek ook mee kan zingen met een populair deuntje. Een AR (augmented reality) oplossing dus. 

Mashable weet nog van andere updates die Facebook in petto heeft voor zijn slimme luidsprekers (met en zonder videoscherm), maar voegt er net als wij de bedenking aan toe dat de gebruikers blijvend wantrouwig zijn. (HvG)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx