RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Facebook verwijderde promotie voor lokale Rode Neuzen-actie


Sociale media en minder sociale ingrepen als iemand, ergens, vindt dat een geplaatst bericht in strijd is met de algemene voorwaarden van het bedrijf. Artikel wordt verwijderd, soms zonder er dieper op in te gaan, geen verweermogelijkheden en de nieuwsbrenger loopt kans op een (tijdelijke) verbanning. Vaak terecht, soms tenenkrullend. Een voorbeeld van dit laatste speelde zich af in de muziek- en lokale radiosector. Of hoe een goed bedoeld initiatief aan z’n einde kwam.

De promotie van het lied ‘On wings we fly’, voor het goede werd door Facebook beschouwd ‘ongepast’. Gino Ester (foto), redacteur van de Nieuwpoortse lokale radio Beach, deelde via de nieuwspagina van de zender een berichtje over het nummer en de bedoeling ervan, naar andere Facebookpagina’s.

Katrien Tuyaerts en haar man Stéphane Landtmeters (foto bovenaan), twee leerkrachten uit Oostende, schreven samen ‘On wings we fly’. Het duo wilde iets doen voor een jongen die verlamd raakte en niet meer kon praten na een zwaar ongeluk. Gino Ester: “Katrien en Stéphane waren hiervan zo onder de indruk dat ze samen met de rockers van The Gate, een bekende band aan de kust, het liedje op cd zetten en dit nu proberen te verkopen voor de actie Rode Neuzen Dag. Onder de noemer Steun Rode Neuzen Dag met een deuntje”.

“Ze mochten het zelfs op de nationale radio promoten. Ook het gemeentebestuur van Middelkerke steunde dit prachtige initiatief via de plaatselijke scholen. Ik heb het daarom niet alleen op de Facebookpagina van de zender, maar meteen ook op een achttal andere pagina’s gedeeld.” Maar dat was blijkbaar niet naar de zin van Facebook die het rapporteerde als een ongepast bericht, tot grote ontstentenis van Gino.

“Je berichten zijn in strijd met onze richtlijnen inzake spam”, luidde het. Totaal onbegrijpelijk, een bericht voor het goede doel. Het werd op alle betrokken pagina’s verwijderd en we kregen er meteen een waarschuwing bovenop. Zoiets kan leiden tot een blokkering van de pagina van de radio en van mezelf. Pogingen om Facebook toch een en ander uit te leggen, blijven nog altijd zonder gevolg”, besluit een boze Ester.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx