RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Extra AM startte crowdfunding

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Extra AM, Amsterdams enige Gouwe Ouwe zender die nog op de middengolf actief is, raakte haar sponsoren kwijt als gevolg van de teruglopende inkomsten door de corona-maatregelen. Hierdoor dreigt het radiostation z’n vergunningen voor volgend jaar niet meer te kunnen betalen.
 
Veel van de trouwe luisteraars vinden het onverteerbaar dat hùn zender zou verdwijnen en daarom is Extra AM, dat wordt onderhouden door vrijwilligers en hobbyisten, een crowdfunding gestart om vóór de kerst € 2.000,00 bijeen te krijgen. Met dit bedrag kunnen de AM-licentie, de energiekosten en het onderhoud van de zendinstallatie worden betaald. Door de huidige financiële situatie is het project vooralsnog genoodzaakt om de nieuwsuitzendingen op het hele uur vanaf 1 januari te staken.

Extra AM heeft een zogenaamde laagvermogen middengolflicentie van 100 Watt en is sinds 2017 in de lucht vanuit Amsterdam. De zender is ook te ontvangen in grote delen van Noord- en Zuid Holland en draait uitsluitend non-stop gouwe ouwe muziek uit de jaren 60, 70 en 80. Het typische middengolfgeluid zorgt voor het aparte karakter dat velen doet denken aan de vervlogen tijden van Radio Luxemburg en de zeezenders van weleer. Waar mogelijk draait men speciaal voor de AM gemixte platenpersingen uit de jaren 60 en 70 die het heel goed doen op de autoradio. Extra AM zendt uit op 1332 kHz, de zendinstallatie staat op het terrein van Stichting Het Molenpaardje in de Lutkemeerpolder.

Drijvende kracht

Drijvende kracht achter Extra AM is Harm ten Brink (foto). Hij was in de jaren 80 werkzaam voor de zeezender Radio Monique en in de jaren 90 voor Radio 10 Gold en StadsRadio Rotterdam. Ten Brink: “We krijgen heel veel mooie en warme reacties op onze reguliere en speciale programma’s. Het zou toch doodzonde zijn als we aan het einde van het jaar moeten stoppen. Daarom vragen we onze luisteraars om hulp. Het is een hele ongebruikelijke stap voor ons en ik vind het eigenlijk heel erg om te moeten bedelen om geld. Maar het is de enige manier waarop we Extra AM kunnen redden. Om alle rekeningen te kunnen betalen hebben we tweeduizend euro nodig”

Helpt u mee?

Wanneer ook u vindt dat Extra AM niet uit de ether mag verdwijnen, dan kan u meehelpen om het voorbestaan heb garanderen. Op de website van Extra AM staat een donatieformulier.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx