RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Extra AM start (nieuwe) crowdfundig

Harm ten Brink (foto bovenaan), eigenaar van het gouwe ouwe station Extra AM, in de lucht voor Groot Amsterdam, kreeg honderden teleurgestelde reacties toen hij enige tijd geleden bekend moest maken dat de middengolfzender uit de lucht moest. De exploitatiekosten waren door de energiecrisis en de inflatie te hoog geworden. Bovendien moest de hoofdsponsor er mee ophouden.

Harm ten Brink: “We kregen veel reacties op ons besluit om eind dit jaar te stoppen met onze middengolfuitzendingen op 1332 kHz. De exploitatiekosten van onze zender zijn niet meer op te brengen mede door het verlies van onze hoofdsponsor. Recentelijk heeft zich een nieuwe sponsor gemeld waardoor alles opeens weer open ligt. Het sponsorbedrag is echter ontoereikend om alle kosten te kunnen dragen. Diverse scenario’s zijn de revue gepasseerd zoals minder uitzenduren en/of het schrappen van de nieuwsuitzendingen”.

“Dat is zeker niet optimaal en daarom hebben we toch maar besloten een nieuwe crowdfund-actie in het leven te roepen. Het streefbedrag is € 2.400. Als dit wordt gehaald verandert er per 1 januari 2023 niets aan de programmering en blijft alles dus bij het oude. Tot slot nog even dit. We merken allemaal de gevolgen van de energiecrisis en een inflatie van ongeveer 17%. Doneer alsjeblieft alleen als je het écht kunt missen en je Extra AM een warm hart toedraagt! Je krijgt er een jaar lang nostalgische radio voor terug, via de stream en via de vertrouwde middengolf op 1332 kHz”.

Extra AM is een non stop oldies station dat sinds 2016 uitzendt via de middengolf en via het internet. Het format grijpt terug naar uit de jaren 60, 70 en 80, de periode dat de zeezenders actief waren, waar dan ook met enige regelmaat aandacht aan wordt besteed door middel van de heruitzendingen van historische programma’s. Ook de vormgeving van Extra AM grijpt terug naar de jingles en commercials van toen. Ieder ‘heel uur’ is er een nieuwsbulletin.

Link: Extra AM website met donatielink en audiostream


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx