RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Expres wil terug de radio van ’t stad worden

Radio Expres Antwerpen staat te popelen om te mogen uitzenden. De legendarische stadsradio is klaar met de voorbereidingen; er is een nieuw opgefrist logo, het format is bekend en de technische modaliteiten zijn rond. Er ontbreekt enkel…  een zendvergunning.

Radio Expres was van 1982 tot 1997 één van de meest toonaangevende stations van Antwerpen die uitzond vanuit de Boerentoren eerst op 101.9, daarna 102.8 en later op 104.8 FM. In 1998 ging de lokale radio op in de keten van FamilyRadio en verdween uit de ether.

De zender kreeg op 15 juni 2018 als één van de laatste lokale omroepen in Vlaanderen een erkenning voor de nog ‘vrije’ frequentie 105.4 Mhz waarvoor in 2017 geen interesse was. Logisch dat de medewerkers staan te popelen om – na twintig jaar – opnieuw dé radio van ’t stad te worden, maar een juridische procedure houdt dat tegen.

De krant ‘Het Laatste Nieuws’ laat in haar editie Antwerpen programmaleider Marc D’Hollander (fotocredits: ATV) aan het woord: “Bij de recente hertekening van het radiolandschap kreeg Expres een uitzendlicentie van minister van cultuur Sven Gatz. In een aantal andere licentiedossiers was er echter sprake van ‘gefoefel’. Daarop trokken een aantal zenders naar de Raad van State, dat het frequentieplan van minister Gatz vernietigde.

Daardoor kan men onze zendvergunning momenteel niet uitreiken”. Radio Expres verwacht dat met de goedkeuring van het herstelplan van de mediaminister – aangekondigd voor 21 januari – snel kan gestart worden met uitzenden.

In datzelfde artikel geeft men ook bijkomende informatie prijs. Expres Antwerpen wil een echte stadsradio worden met veel Antwerps nieuws en een grote betrokkenheid van de Antwerpse luisteraar. Ze willen ook aanwezig zijn op grote evenementen op vlak van cultuur en sport. En men is blijkbaar nog op zoek achter een geschikte uitzendstudio: er zijn nog drie locaties in de running.

In afwachting dat de nieuwe Radio Expres een uitzendvergunning krijgt, kan je ze via het web beluisteren. (DM)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
wim
wim
10 januari 2019 - 19:20 19:20

ze zullen hoog moeten zitten met hun antenne want met 10w gaat het niet ver zijn met 100w gaat het al bijna niet en tevens komt topradio 105.3 (waasland) al tot op lo en int zuiden stadsradiovlaanderen (mechelen) 105.5 tot in wilrijk maar ik wens hun veel sucses

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx