RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Exit: laatste grote Nederlandse AM-zender (audio)

Na België is nu ook Nederland zo goed als helemaal afwezig op de middengolf. Gisteren donderdag 3 januari, was GrootNieuwsRadio voor het laatst in de lucht. ‘Zo goed als helemaal afwezig’, schreven we omdat bij onze noorderburen wel de mogelijkheid is gebleven om met heel laag vermogen uit te zenden in deze omroepband.

Het christelijk geïnspireerde radiostation dat met veel muziek en Nederlandstalige programma’s op luisteraars in Nederland en Vlaanderen mikt, verdween omstreeks 22:30 uur definitief van de 1008 kHz. De reguliere programma’s waren reeds op 1 januari jongstleden stop gezet.

Een verlenging van de overeenkomst met Broadcast Partners, de eigenaar van de het zendercomplex bleek niet meer mogelijk nadat op 30 mei 2017 de Autoriteit Consument en Markt uitspraak deed dat GrootNieuwsRadio vanaf 1 september 2017 niet langer kon blijven uitzenden via de middengolf. Uiteindelijk werd dit nog ruim een jaar uitgesteld.

Hun lijflied, ‘Word of God speak’ van MercyMe werd een laatste keer gedraaid. Meteen was de cirkel helemaal rond, want ooit begon het station de uitzendingen met dit nummer op 1 september 2007. Initiatiefnemer was Evert ten Ham, voormalig radiopresentator bij de Evangelische Omroep.

Groot Nieuws Radio blijft verder te ontvangen via DAB+, internet en via diverse kabeloperatoren. (PVB)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx