fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Evi Hanssen maakt coronareeks voor Joe (video)

Evi Hanssen kennen we vooral van de televisie. Ooit begonnen in 2001 als VJ op TMF Vlaanderen sloeg ze daarna – spreekwoordelijker wijs – geen tv-station over. Tot in Nederland waar ze een hele tijd ‘tafeldame’ was aan de zijde van Matthijs van Nieuwkerk, in het onlangs gestopte iconische ‘De Wereld Draait Door’.

Radio was tot op heden veel minder haar domein, luisteraars kennen haar enkel als vliegende reporter tijdens Radio Donna staat op. En uiteraard meer recent bij Joe, waar ze met een zekere regelmaat de zaterdagvoormiddag met haar aanwezigheid opfleurde tijdens ’Het Heilig Huis van Hanssen’. En daarbij wekelijks een bekende gast aan de ontbijttafel uitnodigde… bij haar thuis.

Alweer lang geleden dus en bijgevolg tijd om ook dat medium maar weer alle eer aan te doen, moet de Zoerselse gedacht hebben. Voor Joe gaat ze nu een programma maken – eerder evident dan ver gezocht tegenwoordig – over corona. Tenminste over het léven erna. Vier weken lang, vanaf 25 april aanstaande, gaat Evi in ‘Is dit nu later?’ op zoek naar de positieve zaken die er ongetwijfeld zijn, zullen zijn of mogelijk zullen worden, nà deze pandemie. 

“Joe had me gevraagd na te denken over iets positiefs en creatiefs in verband met corona en toen werd ik op een ochtend wakker met die zin uit het liedje van Stef Bos. Ik wist het meteen: dat zou het worden”, zegt Hanssen. “Specialisten en ministers zullen straks voor ons beslissen hoe het er in de wereld aan toe gaat na de epidemie. Daar hebben wij geen vat op. Wat we wel kunnen, is het positieve uit de lockdown meenemen naar de toekomst. Daar mik ik op. Ideeën en initiatieven sprokkelen bij zowel luisteraars als bekende Vlamingen.”

Hoe ze zelf deze periode doorkomt? “Laten we de gewone dingen iets bewuster beleven. Hoe heerlijk is het niet als ik mijn zoon nu ’s ochtends zie opstaan en kan zeggen neem maar rustig je ontbijt. Je kunt het ook breder, maatschappelijk zien. Het applaus waarmee we vandaag onze zorgverleners feliciteren, kunnen we later toch ook aan iedereen geven die onze wereld draaiend houdt. Idem voor de beertjes achter onze ramen of voor de contacten die we nu digitaal met onze familie en vrienden onderhouden. Daarna wil ik graag de balans opmaken: wat hebben we écht overgehouden aan de crisis?” 

Robin Vissenaekens (programmadirecteur Joe): “We zijn met Joe sinds de uitbraak van het coronavirus volop aan het inzetten op het informeren en entertainen van onze luisteraars met veel muziek op aanvraag. Met de inzet van Evi gaan we nog een stap verder en kijken we ver vooruit, want bij Joe bekijken we het glas altijd halfvol en willen we de learnings meenemen in de toekomst, het nieuwe normaal.”

° Iedereen kan zijn of haar positieve bijdrage leveren aan dit programma. Hoe? Dat kom je hier te weten.


TVV Sound

Meer over Joe

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
En intussen bij Joe (maken ze ook video’s)

Joe dj’s Raf Van Brussel en Rani De Coninck draaien doordeweeks (16:00-18:00 uur) niet alleen Lees verder

Queen is… koning bij Joe

Hij en zij die de jaren 70 actief beleefden én op de hoogte waren van Lees verder

Commissie Media: vragen over vergunningen Qmusic, Joe en Nostalgie

In de commissie Media van het Vlaams Parlement ondervroeg volksvertegenwoordiger Filip Brusselmans (VB, foto boven) Lees verder

Blad 441: Solidaire EU-radiostations, Joe en hits (video)

Europese radiosolidariteit die begon met een 'bevlogen idee', deint hopelijk uit als een olievlekVijfhonderd albums Lees verder

Blad 438: Begijnenstraat, radiobeurzen, Joe & Willy

Radioprogramma vanuit de gevangenis loopt op zijn laatste beentjes Corona dwarsboomt ook de grote radiobeurzen Lees verder

Blad 417: PROS, Qmusic, Joe, Ajoin Music (video)

We gaan nog één keer terug naar Heldergem waar letterlijk een klein stukje radiogeschiedenis werd Lees verder

Blad 413: Joe, Sky Radio, Qmusic en veel Valentijn (video)

Straks sluiten we ‘Week 7’ definitief af met het gebruikelijke overzicht, zodat u op een Lees verder

Blad 402: Joe, NRJ, Beeld & Geluid’ (video)

Net toen u dacht alles te hebben beleefd, wordt er alsnog een nieuwe hitlijst gelanceerdBeetje Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in commercieel
Qmusic: ‘De 10 meest gegoogelde corona-vragen’

Het radiodagboek van 6 april – 097 (audio)

Het radiodagboek van 5 april – 096 (video)

Het radiodagboek van 4 april – 095 (video)

Het radiodagboek van 3 april – 094 (audio)

Het radiodagboek van 2 april – 093 (audio)

Sluiten