RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Eva De Roo keert terug op StuBru en neemt mee: Xander De Rycke

Eva De Roo keert dinsdag 19 april terug in de avondspits van Studio Brussel, na vier maanden zwangerschapsverlof. Maar dat zal niet meer met Thibault Christiaensen aan haar zijde zijn, want die is verkast naar de ochtend van StuBru.

Intussen onthulde Eva via de sociale media al wie haar – alvast tot eind juni – zal bijstaan als sidekick tussen 16 en 18 uur en dat is dus comedian Xander De Rycke. Het voorstel komt van Eva zelf, zo klinkt het.

Xander De Rycke mag dan nog nooit radio an sich hebben gemaakt, in Vlaanderen is hij absoluut wel een pionier als podcaster. Zijn “Mosselen om half twee” was vanaf 2011 een van de eerste consistente Vlaamse podcasts.

Consistent in de betekenis dat hij regelmatig nieuwe afleveringen bleef/blijft posten en er doorheen de jaren een trouw publiek mee opbouwde. Intussen zijn er online al 322 edities te beluisteren. Op het DS Podcastfestival twee weken geleden in Oostende kreeg Xander hiervoor een “carrièreprijs”. Begin vorig jaar startte De Rycke ook zijn tweede podcast “Ben je nog aan het kijken?”.

“Studio Brussel is, denk ik, de enige radiozender die echt past bij mij. Mij moet je niet om negen uur ’s ochtends op Qmusic laten presenteren, want na een tijd willen die luisteraars mij dood. En dan wil ik dat zelf ook”, zegt hij vandaag in Het Nieuwsblad.

Als hebben ze bij DPG Media naast Qmusic ook nog zoiets als Willy in huis, natuurlijk.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Studio Brussel
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx