fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Eurovisiesong-winnaar heeft band met de… Norderney

Anderhalf etmaal na dat Duncan Laurence (fotocredits: Songfestival.be) voor Nederland het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv won is de video, waarin hij als afsluiter zijn nummer ‘Arcade’ nogmaals zong, al miljoenen keer bekeken. Duncan, die vorig jaar afstudeerde aan de Fontys Rockacademie in Tilburg, heeft een minder bekende ‘binding’ met radio en zelfs met een oud-zendschip. 

De (huidige) eigenaresse van de Norderney, het oud zendschip van Radio Veronica dat momenteel in Amsterdam ligt, is Nimet Akdemir, tevens ex-partner van Jan Groeneweg. De dame heeft weliswaar niet zoveel feeling met de zeezenderhistorie, wel organiseerde ze samen met vriendin  Pythia Brouwer van 2014 tot en met 2017, muzieksessies aan boord waarbij ze onbekende maar wel zeer talentvolle artiesten liet optreden/ jammen/ oefenen met een zeer professionele groep muzikanten onder leiding van Roger Happel. 

In mei 2017, in een interview met de krant Trouw zei ze daar over: “Elke laatste zondag van de maand organiseer ik op het schip N.A.P., Nieuw Amsterdams Peil, een open podiumavond voor artiesten, waar flink gescout wordt voor tv-programma’s als ‘Idols’ en ‘The Voice’. Zangeres Maan komt ook bij ons vandaan. Als ik een goede Nederlandstalige artiest hoor, leg ik contact met radiostation 100% NL.” Ook Glennis Grace kwam er regelmatig zingen omdat haar toenmalige vriend de drummer van de band was. 

Contact leggen met 100%NL gebeurde met directeur Herbert Visser die verder vertelt over de speciale muziekavonden op de Norderney: “Maar onbekende zangers en zangeressen kregen dus gedurende vele jaren de kans om iedere maand op te treden en te oefenen aan boord in Amsterdam. En die artiesten waren er iedere maand weer, maand na maand, jaar na jaar. En ze konden zo hun zangskills en optredens verder aanscherpen en verbeteren. En je zag en hoorde ze iedere maand opnieuw steeds beter worden”. 

Tot die artiesten behoort inmiddels de uiterst populaire zangeres Maan. Maar dus ook Duncan Laurence, die nu bij het grote publiek uit de lucht valt, heeft dus de Norderney gebruikt om zijn zangtalenten en optredens steeds opnieuw te verbeteren. “Het zal je dan ook niet verbazen dat Nimet en Pythia er eveneens bij waren in Tel Aviv afgelopen zaterdag toen Duncan voor Nederland het Eurovisie songfestival won”, aldus nog Herbert Visser. (Hans Knot)

Nimet Akmedir en Herbert Visser, op de achtergrond de ‘Norderney’ (credits: Herbert Visser)

Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 19 februari – 050 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 415: Festival, muziek en de ‘thrisis’ (video)

U houdt van zon? Muziek? Zee en zand? Eén weekend in augustus biedt het allemaal.Oude Lees verder

Het is vandaag 18 februari… 1980 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

1977: Veronica afgewezen als C-omroep (audio)

De Veronica Omroep Organisatie (V.O.O.) is begin 1977 nog steeds aspirant omroep. Vanaf september 1975 Lees verder

Het radiodagboek van 17 februari – 048 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Groen Licht – 18 (audio & video)

"Het gaat over een beter evenwicht", zei de chef van deze club. "Een interessantere spreiding. Lees verder

Het is vandaag 16 februari… 1978 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

2006: Adios amigo Sylvain (video)

Na de eerder toevallig tot stand gekomen postume hulde die gisteren in Antwerpen gehouden werd voor Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in muziek, nederland, offshore
Het radiodagboek van 20 mei – 140 (video)

Hallo, dit is Mi Amigo en mijn naam is Bert (audio)

2013: Johan Notenbaert naar Nostalgie

Het radiodagboek van 19 mei – 139 (video)

Blad 149: Luc Verschueren, Qmusic.nl en FMscan.org

Hallo dit is Mi Amigo en ik ben Marc Jacobs – 2 (audio)

Sluiten