RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Eunice haalde I.R.O. en FM Gold uit de lucht

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Noodantenne moet deze week soelaas bieden

Een hele zware storm zonder antenneschade in radioland? Ook dit keer was het bang afwachten. Het liep verkeerd voor de West-Vlaamse Radio IRO en FM Gold die sinds afgelopen vrijdag, 18 februari, uit de lucht zijn, respectievelijk op 107.6 en 105.6 FM. Eunice haalde hun gezamenlijke zendmast naar bedenen. Inmiddels wordt hard gewerkt aan noodantenne.

Geert Allemeersch namens beide gedupeerden in Het Nieuwsblad: “Alhoewel we volledig onafhankelijk werken, worden voor bepaalde projecten de krachten gebundeld. Gelukkig kon er nog verder uitgezonden worden via de livestream en op de Roeselaarse frequentie 107.2 FM van Radio IRO en ook op de Meulebeekse frequentie 106.9 van FM Gold.”

Zaterdag werd met man en macht gewerkt om het afgebroken stuk mast veilig te verwijderen. Tegelijk werd geprobeerd om een noodantenne te plaatsen, maar uiteindelijk lukte dit niet. Door de opnieuw aanwakkerende wind was het niet meer veilig op de hoogtewerker. Dat zou deze week uiteindelijk toch nog moeten lukken. De oude antennes en mast zijn compleet onbruikbaar en moeten vervangen worden.

Stad Izegem, de lokale brandweer en de verzekering hebben hierin ieder hun zeg. Inzake digitalisering werken beide zenders eveneens samen. Maarten Veys van IRO is in West-Vlaanderen de grote voortrekker in het proefproject DAB+ dat door mediaminister Dalle en de VRM werd goedgekeurd. Ook FM Gold en nog dertien andere lokale omroepen wagen eveneens de stap naar het digitale avontuur.

Momenteel worden de zendersites in Roeselare, Torhout en Brugge klaargemaakt. Na levering van de nodige zenders en filters zal geluisterd kunnen worden op DAB+ kanaal 10D. Streefdatum is half maart. (Bron: Het Nieuwsblad – Foto: IRO)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
E.B.
E.B.
24 februari 2022 - 19:10 19:10

Beiden sedert gisteren terug ON AIR.

Kevin
Kevin
22 februari 2022 - 21:55 21:55

ze zijn niet alleen er zijn er nog wel die wat problemen hebben hopelijk is het voor iedereen gouw weer ok

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx