RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Erkenningen NRJ en BNL definitief

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

We zaten er met z’n allen op te wachten. Vrij lang zelfs, want de Raad van State nam er de tijd voor. Maar vandaag was het dan eindelijk zover. Na een lang en slopend juridisch gevecht werd geoordeeld dat de erkenningen van de netwerken NRJ en BNL definitief worden. Hiermee blijven dan uiteindelijk toch twee van de in 2017 vier erkende netwerkradio’s overeind.

Of de toekomst van beide zenders daarmee definitief veilig gesteld is, is een andere vraag. BNL zendt op dit moment nog maar op een paar FM-frequenties uit en verdween van de DAB+. Hierover loopt trouwens nog een procedure bij de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM). En het inmiddels bijna drie jaar oude NRJ behaalt tot op dit moment luistercijfers die niet echt tot de verbeelding spreken.

Het is een bekend patroon dat bij nieuw opstartende projecten, binnen een groot bedrijf, na drie jaar – meestal – de gang van zaken intern geëvalueerd worden. Het is dan ook de vraag wat men op directieniveau denkt van het tot nu toe relatieve succes van de jongerenzender. Wel positief voor beiden is dat ze zich over de Raad Van State alvast geen zorgen meer moeten maken.

Tegen deze beslissing is verder beroep niet mogelijk. (VO)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over NRJ Vlaanderen

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx